Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » BEBA OD 6 MJESECI STAROSTI KOLABIRALA ZBOG OŠTEĆENJA MOZGA JER JE BILA NAPADNUTA SA 8 DOZA CJEPIVA! LIJEČNICI KRIVE RODITELJE

BEBA OD 6 MJESECI STAROSTI KOLABIRALA ZBOG OŠTEĆENJA MOZGA JER JE BILA NAPADNUTA SA 8 DOZA CJEPIVA! LIJEČNICI KRIVE RODITELJE

cijepljenje-bebaOčajnički djeleći svoju priču, majka djeteta iz države Teksas govori o traumatskim ozljedama njezine kćerkica zadobivenim nakon što su joj ubrizgali ukupno osam doza cjepiva

Oko mjesec dana nakon što je dojenče dobilo kombinirano cjepivo za DTa/Hib/IPV (5-u-1 kombinirano), hepatitis B, Prevnar 13, oralno cjepivo rotavirusa, pati od nekoliko većih ozljeda i raste nezadovoljavajuće dobro, piše Naturalnews.

Prije tog kobnog šestomjesečnog cijepljenja, Cerenity je bila zdrava beba s normalnim fizičkim i kognitivnim razvojem. No, nakon primitka doza osam cjepiva, ona je postala nervozna i letargična, rekla je njezina majka July Garza. Mjesec dana kasnije, zdravlje djeteta je krenulo po zlu.

U potrazi za odgovorim osobama

Cerenity odjednom postala neaktivna, i psihički i fizički. Ona nije mogla držati glavu gore ili premjestiti svoje ruke, i činilo se da pokazuje simptome moždanog udara.

Dijete je hitno prevezeno u hitnu pomoć bolnice u Houstonu, Teksasu, gdje je prošla pregled CT i MRI. Doktor doduše nije imao odgovore za obitelj Garza i poslao ih je kući, i preporučio pedijatra. Izbezumljeni i uplašeni, nevoljko su poslušali.

“Bio sam se toliko prepala da će je čak i uspavati”, napisala je gospođu Garze u pripovijesti objavljenoj na portalu VacTruth.

“Poslani smo kući da paraliziranim djetetom”. Do sljedećeg jutra, Cerenity nije mogla sjediti i pojavila se oduzetost u nekoliko dijelova njezinog tijela, što je izazvalo da njezina obitelj preskoči pedijatra i ode hitno u Dječju Memorial Hermann bolnicu u centru Houstona, gdje je dijete smješteno u jedinicu intenzivnog liječenja.

Liječnička ekipa je čak optužila majku Garzas prije pozivanja udruge za zaštitu djece, optužujući ju da je bacila svoje dijte na pod. Tužitelji su kraju odustali od optužbe i ispričali se obitelji.

No, gospođi Garzas su rekli da je njihova kći nikada neće moći hodati, pa čak i ponovno puzati. Samo mjesec dana nakon redovitog šestomjesečnog cijepljenja, Cerenity je bila na aparatu za disanje.

“Nisam se mogao nositi stim. Bilo je strašno. Imala je umjetno disanje 8 dana i bila je na steroidima. .. krvarila je u mozgu, završila paralizirana i dobila poprečni mijelitis, dijagnozu bolesti leđne moždine”, rekla je gospođa Garza.

Poprečni mijelitis je neurološki poremećaj uzrokovan upalom leđne moždine i može biti uzrokovan nekim cjepivima (uključujući cjepiva za kozice i bjesnoću), u skladu s Nacionalnim institutom za neurološke poremećaje.

“Mi smo bili maltretirani zbog cijepljenja”

Obitelj je popustila cijepljenju kada je bila ugrožen pristup zdravstvenoj skrbi male Cerenity.

Liječnik je obećao da će ublažiti njihovu zabrinutost dajući djetetu dva do tri cjepiva na vrijeme. Cerenityovo zdravlje se pogoršalo nakon drugog kruga imunizacije koje je dobila u listopadu 2015.

Pet mjeseci kasnije gospođa Garza je saznala da ih je liječnik lagao i bez njihova znanja ponovno ubrizgao u malu Cerenity 5-u-1 kombinirano cjepivo vakcinom, DTaP-Hep B- IPV i Hib cjepivo.

“Nisam imala pojma da joj je dao doze 6 cjepiva sve do nedavno. Bila sam ljuta i šokirana!” rekla je gospođa Garza.

“Osjećala sam da nas maltretiraju i nismo znali svoja prava”, kazala je.

Unatoč tome što su je liječnici odvaraćali, gospođa Garzas podnijela i osvojila izuzeće za cijepljenje svoje kćeri, sada ima tri godine.

Cerenity može hodati, ali još uvijek ima brojne zdravstvene komplikacije, uključujući kronične glavobolje, razdražljivost, teško oštećen vid, govor, poteškoće u komunikaciji i probleme u ponašanju.

Svako jutro se probudi od boli i plače, kaže gospođa Garza, dodajući da su bili prisiljeni vratiti Cerenity natrag u pelene zbog problema s crijevima.

“Želim da priču moje bebe čuju svi, tako da drugi neće napraviti istu grešku kao i ja. Voljela bih da mogu ići natrag u vremenu i nikada ne bi dopustila cijepljenje. Kao da sam joj uzela šanse za normalan život”, kaže gospođa Garza.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,