Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SAUDIJCI PRIZNALI STVARANJE ISLAMSKE DRŽAVE

SAUDIJCI PRIZNALI STVARANJE ISLAMSKE DRŽAVE

islamska-drzava-zastavaNedavna priča Financial Timesa potvrđuje nešto što mnogi od nas već godinama znaju – Daesh ili tzv. Islamska država je nastala u sklopu Saudijske Arabije

Prema zadnjem ministru vanjskih poslova Saudijske Arabije princu Saud al-Faisalu, ISIS je nastao kao odgovor na Shia vladu u Iraku nakon američke invazije zemlje i smaknuća Saddama Husseina (koji je počeo kao operatovac CIA-e).

“Daesh je naš [sunitski] odgovor je na potporu Da’wa”, Shia islamističke stranke u Iraku, rekao je al-Faisal američkom državnom tajniku John Kerryju, izvjestile su novine.

Priča međutim, zanemaruje činjenicu da su Saudijci surađivali sa CIA-om i pakistanskim obavještajnim agencijama da bi stvorili Islamsku državu, “afganistanskih Arapa”, koja će postati al-Qaeda. Ostale frakcije koje je stvorila i organizirala CIA i financirala Saudijska Arabija sastojala se od mudžahida koji su srasli u drugu skupinu fanatičnih vehabija, skupine talibana, prenosi Infowars.

Saudijci su možda financirali i podržavali ISIS, ali oni nisu odgovorni za njegovu kreaciju. Pentagon je stvorio skupina koju je vodio Abu Musaba al-Zarqawija koja će postati ISIS (Islamska država).

U siječnju 2006. godine, al-Qaeda u Iraku se spaja s nekoliko drugih skupina sunitskih vehabija da bi stvorila ad-Dawlah al-’Iraq al-Islamiyah, koja se kasnije pretvorila u Islamsku državu Iraka (ISI). U 2013, grupa se preselila u Siriju postala ad-Dawlah al-Islāmiyah fī ‘l-ʿIrāq wa-sh-Shām, ili imenom ISIS.

Nakon invazije, Pentagon je razvio kampanju vrijednu više milijardi dolara za borbu protiv autohtonih iračkih skupina koje su se borile protiv okupacije.

Dio tog truda je bilo namjerno povećavanje skupine al-Zarqawija.

Interni dokumenti Pentagona navode da je “The Zarqawi PSYOP Program najuspješnija tajna informativna kampanja do sada.”

Dokumenti koji su procurili iz Pentagona navode “da postoji mogućnost uspostavljanja deklarirane ili nedeklarirane Salafističke kneževinu u istočnoj Siriji (Hasaka i Der Zor), a to je upravo ono što su snage opozicije željele, kako bi se izolirao sirijski režim.”

Dokument je dokaz da je DIA aktivno radila s Salafističkim skupinama, uključujući i Islamsku državu.

Takozvanih “28-stranica koje nedostaju” navodno dokazuju umiješanost Saudijske Arabije u napad 9/11, ali, kao što smo već vidjeli, one neće pokazati ulogu CIA-e u svemu tome. Isto se može reći i za stvaranje afganistanskih mudžahida, al-Qaede, ISIS-a i Islamske države.

Saudijci, koji su sigurno suodgovorni, će se koristiti kao žrtveno janje koje će prikriti ulogu CIA-e i Pentagona u stvaranju terorističkih skupina.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,