Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » DONALD TRUMP PRIZNAO: Da su Moammar Gaddafi i Saddam Hussein još na vlasti, taj dio svijeta ne bi bio u kaosu!

DONALD TRUMP PRIZNAO: Da su Moammar Gaddafi i Saddam Hussein još na vlasti, taj dio svijeta ne bi bio u kaosu!

donald-trump-gadafi-huseinZapad počinje polako sam raskrinkavati vlastite laži i iluzije. Teorije zavjere su se počele razotkrivati munjevitom brzinom, i pretvarati se u istinu

Trenutno vodeći predsjednički kandidat među američkim republikancima, milijarder Donald Trump, rekao je u televizijskom intervjuu da bi situacija na Bliskom Istoku bila bolja i stabilnija da je Saddam Hussein još na vlasti u Iraku, a Moammar Gaddafi u Libiji.

Na ovaj način je priznao da je njegova zemlja veliki krivac za kaos i stradanja na sjeveru Afrike i Bliskom Istoku.

Njegove riječi utoliko su simptomatičnije što je – zamoljen da prokomentira mogućnost da SAD i njihovi saveznici zbace s vlasti sirijskog predsjednika Bashar al-Assad – rekao:

“Pogledajte na kaos u kojem se nalazi Irak nakon onoga što smo mi učinili sa Saddam Husseinom. A to je primjer za ono što se može dogoditi sa Sirijom”.

Indikativno je i da je britanski list Daily Mail objavio da London i Washington uopće nemaju namjeru se boriti protiv Islamske države i da se samo pretvaraju da takvu borbu vode.

Još je podvukao: da bi svi koje Amerikanci i Britanci u Siriji proglšavaju za “umjerene ustanike” u Manchesteru bili uhićeni kao ekstremisti.

Britanski list podsjeća da je Churchill – radi pobjede nad Hitlerovom Nemačlom – bio spreman na savez sa Staljinom i sa “samim đavolom”. A sada zapadni lideri igraju dvostruku igru ​​i gledaju kroz prste Saudijskoj Arabiji koja naoružava i podupire islamske fanatike.

Daily Mail zaključuje: možda je ovo što Rusija radi u Siriji i ishitreno i opasno, pogotovo što Zapad podriva njene napore, ali ona bar igra otvorenu i poštenu igru.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(fakti.org/,youtube/uredio:nsp)

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , ,