Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Johnson: Mo┼żda Obama ne voli Britance jer je Britanska imperija vladala njegovim precima u Keniji

Johnson: Mo┼żda Obama ne voli Britance jer je Britanska imperija vladala njegovim precima u Keniji

obama-johnsonPREDSJEDNIK SAD ─îESTITAO RO─ÉENDAN KRALJICI ELIZABETI I RAZGOVARAO SA CAMERONOM

Ameri─Źki predsjednik Barack Obama sastao se u zamku Windsor s britanskom kraljicom Elizabetom.

Kraljevskom ru─Źku u dvorcu zapadno od Londona pored predsjednika SAD i britanske kraljice nazo─Źili su i prva dama SAD Michelle Obama i princ Filip.

Sastanak je uprili─Źen jedan dan nakon proslave kralji─Źinog 90 ro─Ĺendana, a Obama je najavio da ─çe britanskoj kraljici ro─Ĺendan ─Źestitati osobno.

Kraljica Elizabeta i princ Filip iza┼íli su da do─Źekaju Baracka i Michelle Obamu u dvori┼ítu kraljevske pala─Źe.

Barack Obama nastavit dru┼żenje da britanskim vladarima kasnije na sastanku s princom Harryjem i vojvotkinjom od Cambridgea Kate Middleton u Londonu.

Obama je ponovno pozvao Britance da glasuju protiv izlaska svoje zemlje iz EU, a gradona─Źelnik Londona Boris Johnson tim povodom je opet ocijenio:

“Obamina pozicija je nedosljedna, nelogi─Źna i apsolutno licemjerna. Amerikanci nikada ne bi dozvolili da na njihovom teritoriju ili u njihovom susjedstvu nastane ne┼íto sli─Źno Europskoj uniji. Dakle: zbog ─Źega oni misle da to treba nama odgovarati?! “

Johnson je istodobno ocijenio da Obama demonstrira i nadmenost u odnosima sa “slu┼żbenim Londonom koji je mogao imati neke svoje ra─Źune s precima sada┼ínjeg ameri─Źkog lidera”. Shva─çaju─çi da ovo treba razjasniti, Johnson – kojeg mnogi vide kao budu─çeg britanskog premijera – dodao je:

“Neki smatraju da je sve posljedica povijesne odbojnosti predsjednika s kenijskim korijenima prema Britanskoj imperiji koji je onako revnosno branio Churchill”.

Obama je s Davidom Cameronom razgovarao o britanskom referendumu o izlasku iz EU, Ukrajini, summitu NATO u Var┼íavi …

Indikativno je da se sudar Johnsona s Obamom umije┼íao biv┼íi ┼íef britanske diplomacije Jack Straw. I to – na strani Obame.

Sudjeluju─çi u radu mediaforuma u Astani, Jack Straw je doslovno rekao:

“Da je na┼í premijer Boris Johnson, a predsjednik SAD Donald Trump – ja bih zamolio gospodina Idrisova (ministar vanjskih poslova) da vidi mogu li dobiti politi─Źki azil u Kazahstanu”.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,