Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Prestanite koristiti štetne lijekove za liječenje dišnih puteva: Napravite sami med od maslačka!

Prestanite koristiti štetne lijekove za liječenje dišnih puteva: Napravite sami med od maslačka!

med-maslacakMaslačak je dugo vremena bio nepravedno svrstavan u korov i kao takav bez neke velike uloge u životu čovjeka

On je puno više od toga, a danas je poznat kao iznimno ljekovita te jestiva biljka idealna za proljetno čišćenje organizma, što je svakom i više nego dobrodošlo.

Sadrži preko 30 sastojaka koji pomažu prilikom otapanja organskih otpadaka koji mogu naštetiti organizmu čovjeka.

O maslačku smo ranije pisali i bilo bi dobro da pročitate, ako već niste, kako vam sve ova, u ovo doba posebno dostupna, biljka može pomoći. Donosimo vam recept o medu od maslačka.

Med od maslačka odličan je za liječenje dišnih puteva te za sve one koji imaju problema s dišnim putevima i grloboljom, probavnim smetnjama i bolovima u želucu. Najbolje od svega što med može napraviti svaka osoba s malo vremena i volje.

Potrebno:

– 300 g žutih cvjetova maslačka
– 1 limun, pola narandže
– 1 kg nerafiniranog šećera
– 1 litra vode.

Priprema:

Uzmite 300 g žutih cvjetova maslačka i stavite u hladnu vodu te pustite da se voda lagano zagrije.

Maknite sa štednjaka i ostavite da odstoji preko noći. Drugi dan uzmite cjediljku i procijedite te pomiješajte sa šećerom, limunom i narančom. Lonac ponovno stavite na laganu vatru.

Smjesu ohladite i pazite kako bi postignuli određenu gustoću, jer med ne smije biti previše gust, a niti tako rijedak. Najbolji način je miješati cijelo vrijeme.
 
(lijekizprirode.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,