Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » AUSTRALSKI STARI NARODNI LIJEK ZA RAK KOŽE: Patlidžan!

AUSTRALSKI STARI NARODNI LIJEK ZA RAK KOŽE: Patlidžan!

patlidzanStanovnici Australije, zahvaljujući ovoj fitohemikaliji iz patlidžana, liječe rak kože na ovaj način već desetljećima

Fitokemikalija poznata pod imenom BEC5 je ekstrakt patlidžana kojeg je otkrio dr. Bill E. Cham, nakon što je čuo za lijek narodne medicine australskih poljoprivrednika.

Naime, oni su ga upoznali s preparatom za rak oka kojim su izliječili stoku. Farmeri su stoku izliječili nanošenjem toplog obloga načinjenog od sjemenki voćke poznate kao đavolja jabuka, latinskog imena Solanum linnaeanum. Ova biljka je dio Solanacea obitelji, koja uključuje povrće poput rajčice i patlidžana.

BEC5 se veže za receptore na površini stanice raka. Nakon što stanica ‘probavi’ ekstrakt patlidžana, dolazi do njenog pucanja pa je tako stanica raka uništena, a njezin sadržaj reapsorbira tijelo.

U liječenju preko 80.000 slučajeva raka kože, BEC5 je pokazao svoju učinkovitost. Naime, invazivni i ne-invazivni nemelanomski karcinomi kože vrste su raka koje su liječene patlidžanom.

Rak je u svakom pojedinačnom slučaju otišao u remisiju i nije se vratio. Stanovnici Australije, zahvaljujući ovoj fitohemikaliji, liječe rak kože na ovaj način već desetljećima.

Spomenuti BEC5 ubija stanice raka, a ne šteti drugim zdravim stanicama u ljudskom tijelu, pa se također može koristiti za liječenje aktinski keratoze, kao i pjega na koži uzrokovanih suncem ili starošću.

Mogući predikator raka kože je aktinska keratoza. Pretjerano izlaganje suncu uzrokuje crvene mrlje koje su sastavljene od abnormalnih stanica koje mogu mutirati u maligne i to u osnovnim ili nižim slojevima kože.

Još jedan česti oblik raka kože su rožnate stanice karcinoma, taj rak uzrokuje gotovo dvije tisuće smrti godišnje. Ovo tkivo je u obliku bradavica i ima nepravilnu rub, ali ga je moguće liječiti ekstraktom patlidžana.

Ova tvar iz patlidžana je pokazala uspješnost u preko 78 posto slučajeva i to kad se nanosi osam tjedana, korištena u obliku kreme tijekom 25 godina za potrebe kliničkih istraživanja u Australiji i Velikoj Britaniji. Krema ima 100 postotni uspjeh u uklanjanju raka, od kojih se ni jedan nije vratio u narednih pet godina, ako se koristi 12 tjedana.

Možda zvuči nevjerojatno, ali s ovim prirodnim lijekom brojne bi operacije mogle biti spriječene, a zdravlje očuvano.
 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,