Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PO─îINJE ZADNJA FAZA ‘DOKTRINE ┼áOKA’: Naru─Źena procjena 54 dr┼żavne tvrtke prije odluke o prodaji, koju je zapo─Źeo Tu─Ĺman prije 25 godina (SPISAK)

PO─îINJE ZADNJA FAZA ‘DOKTRINE ┼áOKA’: Naru─Źena procjena 54 dr┼żavne tvrtke prije odluke o prodaji, koju je zapo─Źeo Tu─Ĺman prije 25 godina (SPISAK)

oreskovic_vlada_privatizacijaVlada Tihomira Ore┼íkovi─ça i formalno je u krenula u privatizaciju preostalih dr┼żavnih tvrtki. Kre─çe kraj svega ┼íto znamo kao normalno

Naime, Dr┼żavni ured za upravljanje dr┼żavnom imovinom objavio je natje─Źaj u kojem se tra┼że savjetnici za “po─Źetnu i neovisnu ocjenu portfelja trgova─Źkih dru┼ítava u vlasni┼ítvu RH prije dono┼íenja odluka o privatizaciji”.

Na listi se nalazi 54 tvrtki me─Ĺu kojima su Hrvatske autoceste, Janaf, HEP, Plinacro, Hrvatske ┼íume, Hrvatska lutrija, ACI, Jadrolinija, Zra─Źne luke, Hrvatska po┼íta, Petrokemija i Brijuni Rivijera.

Natje─Źaj je otvoren do 3. svibnja ove godine, a tra┼że se ocjene stanja za “prodaju trgova─Źkih dru┼ítava bez prethodno obavljenog restrukturiranja” i “prodaju trgova─Źkih dru┼ítva uz prethodno obavljeno restrukturiranje”. Postoji i tre─ça opcija. To je zadr┼żavanje u vlasni┼ítvu s ili bez restrukturiranja trgova─Źkog dru┼ítva.

“Sve ┼íto nije strate┼íko treba privatizirati da bi se kapital investirao za investicije koje ─çe dovesti do smanjenja duga i bolje i uspje┼ínije Hrvatske”, rekao je premijer Ore┼íkovi─ç 15. sije─Źnja ove godine kada se vratio iz austrijskog Kitzb├╝hela gdje je razgovarao s financija┼íima i kupcima dr┼żavnog duga na neformalnom dru┼żenju u organizaciji bankarske grupacije UniCredit.

U natje─Źajnoj dokumentaciji navedene su i tvrtke koje su od strate┼íkog i nacionalnog zna─Źaja pa je nejasno za┼íto nisu izuzete, odnosno za┼íto raditi ocjene portfelja prije odluke o privatizaciji ako ih se na kraju zaista ne misli i prodati.
 
prodaja-drzava
 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,