Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Znanstvenici najavljuju 4 nova velika potresa jača od 8,0! Da li je ponovo aktiviran HAARP kao nikada prije?

Znanstvenici najavljuju 4 nova velika potresa jača od 8,0! Da li je ponovo aktiviran HAARP kao nikada prije?

haarp-potresUkupno 38 vulkana trenutno eruptira diljem svijeta, čineći uvjete zrele za seizmičku aktivnost u području Tihog oceana

Seizmolog Roger Bilham, sa Sveučilišta u Coloradu, tvrdi kako sadašnja situacija može aktivirati najmanje četiri razorna potresa snažnija od 8,0 stupnjeva.

Dva snažna potresa na jugu Japana, od kojih je jedan bio jakosti 7,4 stupnja, najnoviji razorni potres koji je pogodio jučer u 18.28 sati po lokalnom vremenu Ekvador jakosti 7,8 stupnjeva te potres od 6.9 koji je pogodio Mianmar, a osjetio se i u dijelovima Indije, uznemirio je znanstvenike.

Neuobičajeno velik broj snažnih potresa u ovako kratkom vremenskom razdoblju mogla bi biti najava 4 “velika kataklizmička” potresa jakosti veće od 8,0 u idućim danima, strahuju.

Znanstvenici kažu da znatan broj potresa koji su “protresli” cijelu južnu Aziju i dijelove Pacifika ove godine vjerojatno znači da bismo mogli svjedočiti razornom potresu poput onoga jakosti 7,9 koji je protekle godine pogodio Nepal, a koji je usmrtio osam tisuća ljudi.

Seizmolog Roger Bilham, sa Sveučilišta u Coloradu, tvrdi kako sadašnja situacija može aktivirati najmanje četiri razorna potresa snažnija od 8,0. Ako se oni ipak “odgode”, vjerojatno je da će nas u budućnosti pogoditi još strašniji, kataklizimički potres, smatra.

Podsjetimo, 14. travnja jug Filipina pogodio je potres magnitude 5.9, epicentar je bio kod otoka Mindanao. Dan poslije, potres magnitude 6,0 zatresao je pacifički otok Vanuatu koji se nalazi u poznatom “pacifičkom vatrenom prstenu”, objavio je United States Geological Survey (USGS).

Šest je osoba stradalo 10. travnja kada je potres magnitude 6,6 pogodio afganistanski Kabul, a podrhtavanje se osjetilo i u Indiji. Dva dana ranije, potres magnitude 4.2 pogodio je Nepal.

Svakodnevno podrhtavanje tla nije ništa neuobičajeno, no znanstvenike je zabrinuo veći broj snažnijih potresa akumuliranih na pacifičkom području u kratkom vremenskom razdoblju.

HAARP potresi su relativno plitki i javljaju se na dubinama od 10 km, i služe kao geostrateško oružje.
 

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vecernji.hr, infowars.com/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,