Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Istina o cijepljenju – biološko oružje ili spas čovječanstva?

Istina o cijepljenju – biološko oružje ili spas čovječanstva?

cijepljenje-covjecanstvoIako je većina liječnika i roditelja za obavezno cijepljenje, onih koji su protiv toga sve je više

O koristima i opasnostima od cjepiva, kao io novom Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim su predviđene visoke novčane kazne i oštre sankcije za roditelje koji ne cijepe djecu, razgovarali smo s epidemiologom Zoranom Radovanovićem i predstavnicom građanske inicijative za neobaveznu cijepljenje Snježanom Terzić.

Doktore Radovanoviću, kako ocjenjujete činjenicu da je protivnika obvezne cijepljenja sve više i da su sve glasniji?

To je počelo na zapadu prije nekih 15 godina. Tamo, međutim, pokreti protiv cijepljenja jenjavaju, oni su se opametili poslije epidemija koje su potpuno okrenule javno mnijenje. To i nije čudno s obzirom na izvanredne uspjehe koje je postigla cijepljenje.

Revolucionarna metoda koja je izmijenila način na koji živimo i koja je iskorijenila bolesti od kojih se strahovalo i od kojih se umiralo. Radno aktivni liječnici nikada se nisu susreli sa slučajevima difterije, dječje paralize i mnogim drugim ozbiljnim bolestima.

Onda smo, međutim, došli do apsurdne situacije, nema bolesti, pa se ljudi pitaju čemu uopće cijepljenje. Ali ako prestanete s cijepljenjem, nastaje ršum i to se pokazalo toliko puta. Da nema cjepiva, recimo, godišnje bi u svijetu bilo 500.000 paraliziranih ljudi.

Kod nas u velikoj Jugoslaviji je 1960. godine, prije nego što je uvedeno cjepivo protiv dječje paralize, bilo 1.600 paralizirane djece godišnje, od kojih je 94 umrlo. Slijedeće godine, kada smo počeli cijepljenje, broj paraliziranih je pao oko 100 i onda je dramatično padao.

Kada je riječ o građanskoj inicijativi protiv cijepljenja, gospođo Terzić, koje biste argumente izdvojili kao ključne? Zašto cijepljenje ne bi trebala biti obavezna?

Ja se prije svega ne slažem ni sa čim što je dr Radovanović rekao. Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti je protivustavan jer Ustav jamči fizički i psihički integritet.

Srbija je također potpisnica Nirnberškog kodeksa, koji predviđa da nam nitko ne može dati bilo kakav lijek, terapiju, ili preventivnu mjeru bez naše suglasnosti. Također je interesantno da SZO djeluje samo po principu preporuke po pitanju cijepljenja. Dakle, nijedna zemlja na svijetu nije u obvezi cjepiva uvrsti kao obvezne, već je uređenje kalendara imunizacije prepušteno svakoj državi.

Ja kao roditelj ne mogu pristati da budem ucijenjena time da moram platiti kaznu. Zanima me i zašto se zalažete da budu sankcionirani liječnici čije se profesionalno mišljenje ne slaže s vašim?

Zašto se prijeti doktorima ako njihova praksa pokazuje sasvim drugu sliku. Ako dr Aleksandar Radojević iz Čačka kaže da je od 100 pacijenata koje je liječio od tuberkuloze 90 posto njih cijepljeno protiv tuberkuloze, o čemu onda pričamo. To što su nestale bolesti ima veze s unapređenjem života ljudi, većom higijenom itd.

Doktore Radovanoviću, postoje li dokazi da su cjepiva opasne iu kojoj mjeri su štetne? Konkretno, da li je dokazano da MMR cjepivo izaziva autizam?

Postoje dokazi da ne izaziva autizam. Prije 18 godina jedan liječnik je dobio skoro 18.000 funti da plasira jedan jako nesolidan članak.

Pokazalo se da je krivotvorio podatke, izbačen je iz liječničke komore i trajno mu je zabranjeno da se bavi liječničkim poslom. Međutim, od tada postoji ta fama o navodnoj vezi autizma i cijepljenja. Napravljena su ozbiljna ispitivanja u svijetu. Spominje se više od 14 milijuna djece koja su uspoređivana i nije dokazana nikakva povezanost.

Snježana, da li se prikriva istina o cjepivima?

Apsolutno. Cijela poanta je u tome da farmacija zarađuje ogromnu količinu novca na tom pronalasku, kako oni kažu, 21. stoljeća. Postoje dokazi i studije koji pokazuju što su u stvari cjepiva.

Čak se i američki Kongres izjasnio da su cjepiva nesigurne. A te iste cjepiva se u svim vojnim dokumentima vode kao biološko oružje, pa sad vi razmislite da li ćete djetetu dati nešto za što nema nikakvih garancija.

Proizvođač cjepiva je izuzet od odgovornosti, od tužbe u slučaju štete nanesene pacijentima. To je Vlada Srbije na čelu s ministarstvom potpisala s “Novartisom”, koji je ušao u “Torlak” i koji nam daje cjepiva.

Odgovornost ne snosi ni liječnik, a roditelji čija su djeca oštećena poslije cjepiva prepušteni su sami sebi. Mene kao roditelja nikada nijedan liječnik nije upozorio da se mome djetetu može dogoditi bilo što loše od cijepljenja, a sada od mene traže da im slijepo vjerujem.

Ruska studija iz 2009. godine pokazuje suprotno od onog što se službeno tvrdi. Dokazano je da je cijepljeno dijete opasno za svoju okolinu i da mora biti izolirano, spavati u zasebnom krevetu, jesti zasebnim priborom jer se desio slučaj da se otac cijepljenog djeteta preko stolice zarazio virusom iz cjepiva i sada ima posljedice.

Cijeli intevju poslušajte OVDJE!
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,