Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Putin se priprema za Tre─çi svjetski rat ili samo vra─ça Amerima? Rusi izveli simulirani napad na ameri─Źki ratni brod

Putin se priprema za Tre─çi svjetski rat ili samo vra─ça Amerima? Rusi izveli simulirani napad na ameri─Źki ratni brod

Putin-simulacija-brodRuski vojni zrakoplovi izveli su niz “agresivnih” preleta iznad ameri─Źkog ratnog broda u me─Ĺunarodnim vodama u Balti─Źkome moru ┼íto je izgledalo kao simulirani napad, rekao je u srijedu ameri─Źki vojni du┼żnosnik koji je htio ostati anoniman

Taj je du┼żnosnik, izvijestiv┼íi o vi┼íe izgreda koji su se dogodili u ponedjeljak i u utorak, opisao prelet ruskog Su-24 manje od devet metara iznad ameri─Źkog ratnog broda Donald Cook, ┼íto je, po njegovoj ocjeni, “izgledalo kao simulirani napad”.

“To je najagresivnije od svega ┼íto smo mogli vidjeti u zadnje vrijeme”, rekao je ameri─Źki du┼żnosnik.

Manevri su po─Źeli u ponedjeljak kada je ameri─Źki razara─Ź bio gotovo 130 km udaljen od enklave Kalinjingrada, najzapadnijeg ruskog teritorija izme─Ĺu Balti─Źkog mora, Poljske i Litve.

Dva ruska Su-24 dvadeset puta su preletjela USS Cook na udaljenosti manjoj od 900 i visini oko 30 metara, rekao je vojni du┼żnosnik.

Zatim je u utorak ruski protupodmorni─Źki helikopter Ka-27 sedam puta preletio blizu broda, snimaju─çi fotografije.

Malo poslije, pojavio se Su-24 i preletio iznad broda, “tako blizu da je uzburkao more”, prenio je ameri─Źki du┼żnosnik. Zrakoplov, ─Źini se, nije bio opremljen oru┼żjem.

Ameri─Źki marinci su vi┼íe puta poku┼íali upozoriti rusku letjelicu me─Ĺunarodnim frekvencijama, ali nisu dobili odgovor.

“Po rije─Źima zapovjednika (razara─Źa), to je bilo opasno i neprofesionalno”, dodao je du┼żnosnik.

Ovi se izgredi doga─Ĺaju u vrijeme kada su odnosi Moskve i Washingtona zategnuti zbog sukoba na istoku Ukrajine i u Siriji.
 

 

 

 
(slobodnadalmacija.hr/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,