Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Saudijska Arabija umiješana u teroristički napad na SAD?

Saudijska Arabija umiješana u teroristički napad na SAD?

11-rujanAmerička senatorica Kirsten Gillibrand i bivši senator Bob Graham pozvali su predsjednika SAD Baracka Obamu otkriti tajne izvještaje o terorističkim napadima 11. rujna, piše “Independent”

Sam izvještaj, koji je pripremila dvostranački povjerenstvo, objavljen je 2003. godine ima više od 800 stranica. Skoro kompletan dokument je dostupan javnosti, osim posljednje glave od 28 stranica, koja je odmah postala tajna zbog nacionalne sigurnosti.

Prema riječima Grahama, koji je dok je bio senator bio i član povjerenstva o istrazi, u izvješću se detaljno govori o onima koji su pomagali saudijskim građanima koji su oteli avione i njima udarili u zgrade Svjetskog trgovinskog centra i Pentagona da se treniraju za pilote u SAD .

Govori se da su oni stigli u Sjedinjene Države bez bilo kakvog pilotskog iskustva, ali zahvaljujući suradnji predstavnika saudijskih vlasti Omara el Bajumija, opskrbili su ih novcem i upisali u pilotsku školu.

Na pitanje tko je zapravo podržao buduće teroriste – vlada zemlje, bogatiji građane ili blagotvorni fondovi – Graham je odgovorio: “Svi gorenavedeni”.

Kirsten Gillibrand je izjavila da treba otkriti dokument uoči posjete Baracka Obame Saudijskoj Arabiji, koja je zakazana za 21. travnja.

“To je potrebno kako bi predsjednik mogao razmotriti sa saudijskim rukovodstvom pitanja koja se navode u izvješću”, naveo je Gillibrand.

Po mišljenju bivšeg kongresmena iz Floride i direktora CIA Portera Gosa, podaci o umiješanosti Saudije Arabije u terorističke napade su bili tajna iz političkih razloga: administracija predsjednika Georgea Busha ne želi pogoršavaju odnose s Rijadom.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,