Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Saudijska Arabija umije┼íana u teroristi─Źki napad na SAD?

Saudijska Arabija umije┼íana u teroristi─Źki napad na SAD?

11-rujanAmeri─Źka senatorica Kirsten Gillibrand i biv┼íi senator Bob Graham pozvali su predsjednika SAD Baracka Obamu otkriti tajne izvje┼ítaje o teroristi─Źkim napadima 11. rujna, pi┼íe “Independent”

Sam izvje┼ítaj, koji je pripremila dvostrana─Źki povjerenstvo, objavljen je 2003. godine ima vi┼íe od 800 stranica. Skoro kompletan dokument je dostupan javnosti, osim posljednje glave od 28 stranica, koja je odmah postala tajna zbog nacionalne sigurnosti.

Prema rije─Źima Grahama, koji je dok je bio senator bio i ─Źlan povjerenstva o istrazi, u izvje┼í─çu se detaljno govori o onima koji su pomagali saudijskim gra─Ĺanima koji su oteli avione i njima udarili u zgrade Svjetskog trgovinskog centra i Pentagona da se treniraju za pilote u SAD .

Govori se da su oni stigli u Sjedinjene Dr┼żave bez bilo kakvog pilotskog iskustva, ali zahvaljuju─çi suradnji predstavnika saudijskih vlasti Omara el Bajumija, opskrbili su ih novcem i upisali u pilotsku ┼íkolu.

Na pitanje tko je zapravo podr┼żao budu─çe teroriste – vlada zemlje, bogatiji gra─Ĺane ili blagotvorni fondovi – Graham je odgovorio: “Svi gorenavedeni”.

Kirsten Gillibrand je izjavila da treba otkriti dokument uo─Źi posjete Baracka Obame Saudijskoj Arabiji, koja je zakazana za 21. travnja.

“To je potrebno kako bi predsjednik mogao razmotriti sa saudijskim rukovodstvom pitanja koja se navode u izvje┼í─çu”, naveo je Gillibrand.

Po mi┼íljenju biv┼íeg kongresmena iz Floride i direktora CIA Portera Gosa, podaci o umije┼íanosti Saudije Arabije u teroristi─Źke napade su bili tajna iz politi─Źkih razloga: administracija predsjednika Georgea Busha ne ┼żeli pogor┼íavaju odnose s Rijadom.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,