Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Tajne ruske medicine: Protiv žučnih kamenaca i nervoznih crijeva

Tajne ruske medicine: Protiv žučnih kamenaca i nervoznih crijeva

ruska-medicinaOd žučnih kamenaca češće pate žene nego muškarci, zbog toga što ženski hormon estrogen utječe na usporavanje lučenja žučnih sokova. Nervozna crijeva su problem koji muči mnogo ljudi

Najčešći simptomi žučnih kamenaca su bol u trbuhu u vidu peckanja s desne strane ispod rebara, mučnina, gorak okus u ustima i glavobolja. Bol u trbuhu, nadutost i plinovi, smjenjivanje proljeva i zatvora u nepravilnim razmacima. Ovo su simptomi koji se jednim imenom nazivaju sindromom nervoznih crijeva.

Recepti za razbijanje kamena u žuči

  • Narodna medicina kao prirodni lijek za razbijanje kamena u žuči najčešće preporučuje sok od cikle. Poslije jela popijte jednu čašu čistog soka od cijeđene cikle.
  • Limun i maslinovo ulje su također dobra kombinacija. Sok od jednog limuna pomiješati sa žlicom maslinovog ulja. Dobro izmiješano pije se ujutro, prije jela, nekoliko dana.
  • I ovaj recept je dao dobre rezultate. Limun dobro operete, može i odstojati neko vrijeme u vodi, pa da ga pod mlazom vode izribate sa kuhinjskom četkicom. Nakon toga ga isjeckajte na komadiće i sameljite u blenderu što sitnije. Dodajte očišćen korijen peršina koji ste prije toga, također, narezali na sitno i samljeli u blenderu. Sve pomiješajte i dodate med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke miješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Evo i potrebne količine za ovaj lijek:

  • 250 g šećera u prahu,
  • 0,25 l maslinovog extra djevičanskog ulja,
  • 250 g limuna s korom
  • 250 g peršinovog korijena
  • 250 g meda

Nervozna crijeva: čajne mješavine

  • Sto grama neoljuštenog zobi operite pod mlazom vode i prelijte litrom vode i zagrijavajte do vrenja. Kad provri, pustite da vri još 10 minuta na tihoj vatri. Skinite sa štednjaka i dodajte čajnu žličicu klinčića ili kore cimeta (izbjegavajte cimet u prahu, koristite koru u komadima). Poklopite i ostavite da stoji dvadeset minuta. Procijedite i pijte tijekom dana, po želji zaslađeno medom.
  • Pomiješati po pet žlica lanenog sjemena, stolisnika, metvice i majčine dušice, prelijte s litrom kipuće vode, promiješajte, poklopite i ostaviti da stoji pola sata. Procijediti i popijte tijekom dana u malim gutljajima.

Protiv iritacije crijeva izazvane nervozom i stresom:

  • Pomiješati po pet žlica valerijane, kamilice, suručice, matičnjaka i hmelja, pa preliti litrom kipuće vode. Zatim promiješati, poklopiti i ostaviti da stoji pola sata. Procijediti i popiti tijekom dana u malim gutljajima. Kora divlje trešnje je vrlo korisna za otklanjanje problema s radom crijeva koji nastaju kao posljedica stresa ili nervoze. Ako ste u mogućnosti da je nabavite obavezno dodajte 100 grama u ovu mješavinu.

 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,