Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DONIJELI ‘DEMOKRACIJU’ PA PRIZNALI: Libija je bila najveća greška

DONIJELI ‘DEMOKRACIJU’ PA PRIZNALI: Libija je bila najveća greška

obama-gadafiDonijeli su kaos, smrt, razorili su društvo i brutalno povećali kriminal u Libiji i to sve da bi “spasili” narod od njegovog “diktatora”

Američki predsjednik Barack Obama priznao je da je najveća greška njegove politike bila vojna intervencija u Libiji.

Upitan od strane novinara što bi on izdvojio kao najveću pogrešku tijekom predsedovanja Amerikom, Obama je rekao: “Najvjerojatnije je to neuspjeh u planiranju nakon interevencije u Libiji, iako sam tada vjerovao da je to dobra ideja”.

On je također rekao da je njegov prioritet borba protiv terorističke organizacije Daesu, ali da ta borba ne treba proturječi američkim vrijednostima, da raspiruje paniku i razdvaja ljude.

“Moj posao broj jedan je da zaštitim Amerikance. Moj prioritet broj jedan je pobijediti Daesu. Ja sam taj koji se sastaje s obiteljima žrtava terorističkih napada, pokušavajući ih utješiti, zagrliti … Zato vam kažem, to je moj najvažniji posao “, rekao je Obama u intervjuu za televiziju “Fox News”.

On je ocijenio da je cilj terorističkih napada da se izazove panika i strah, kako bi se utjecalo na mijenjanje društva.

“Ono što želim reći jest da nas oni mogu izmjeniti. Mogu ubiti nekolicinu nas, ali mi ćemo ih pronaći i uhvatiti jer ne paničimo”, istaknuo je američki predsjednik.

Obama je dodao da tijekom te borbe Amerika mora pridržavati svih stvari koje čine život smislenim.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,