Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DONIJELI ‘DEMOKRACIJU’ PA PRIZNALI: Libija je bila najve─ça gre┼íka

DONIJELI ‘DEMOKRACIJU’ PA PRIZNALI: Libija je bila najve─ça gre┼íka

obama-gadafiDonijeli su kaos, smrt, razorili su dru┼ítvo i brutalno pove─çali kriminal u Libiji i to sve da bi “spasili” narod od njegovog “diktatora”

Ameri─Źki predsjednik Barack Obama priznao je da je najve─ça gre┼íka njegove politike bila vojna intervencija u Libiji.

Upitan od strane novinara ┼íto bi on izdvojio kao najve─çu pogre┼íku tijekom predsedovanja Amerikom, Obama je rekao: “Najvjerojatnije je to neuspjeh u planiranju nakon interevencije u Libiji, iako sam tada vjerovao da je to dobra ideja”.

On je tako─Ĺer rekao da je njegov prioritet borba protiv teroristi─Źke organizacije Daesu, ali da ta borba ne treba proturje─Źi ameri─Źkim vrijednostima, da raspiruje paniku i razdvaja ljude.

“Moj posao broj jedan je da za┼ítitim Amerikance. Moj prioritet broj jedan je pobijediti Daesu. Ja sam taj koji se sastaje s obiteljima ┼żrtava teroristi─Źkih napada, poku┼íavaju─çi ih utje┼íiti, zagrliti … Zato vam ka┼żem, to je moj najva┼żniji posao “, rekao je Obama u intervjuu za televiziju “Fox News”.

On je ocijenio da je cilj teroristi─Źkih napada da se izazove panika i strah, kako bi se utjecalo na mijenjanje dru┼ítva.

“Ono ┼íto ┼żelim re─çi jest da nas oni mogu izmjeniti. Mogu ubiti nekolicinu nas, ali mi ─çemo ih prona─çi i uhvatiti jer ne pani─Źimo”, istaknuo je ameri─Źki predsjednik.

Obama je dodao da tijekom te borbe Amerika mora pridr┼żavati svih stvari koje ─Źine ┼żivot smislenim.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,