Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » ZEMLJA U OPASNOSTI: Fizi─Źar iz CERN-a ka┼że da se tamo dogodilo ne┼íto vrlo lo┼íe i da je to zata┼íkano

ZEMLJA U OPASNOSTI: Fizi─Źar iz CERN-a ka┼że da se tamo dogodilo ne┼íto vrlo lo┼íe i da je to zata┼íkano

cern-portalMe─Ĺutim, to nije prava namjena ovih strojeva. Oni su dizajnirani kako bi otvorili portal u drugu dimenziju

Dr. Edward Mantil, fizi─Źar iz CERN-a u ┼Żenevi u ┼ávicarskoj, koji se specijalizirao za istra┼żivanja o subatomskim ─Źesticama i njihovom me─Ĺusobnom djelovanju, rekao je da CERN ne slu┼żi za ono za ┼íto mnogi vjeruju da slu┼żi.

Sigurno znate da se u CERN-u nalazi Veliki sudara─Ź ─Źestica (LHC), ogromni znanstveni instrument promjera 30 kilometara koji se navodno koristi za istra┼żivanje postanka svemira. Me─Ĺutim, to nije prava namjena ovog stroja. On je dizajniran kako bi otvorio portal u drugu dimenziju.

Zamislite na┼í svemir kao stranicu knjige, kao dio mnogo ve─çeg skupa svemira povezanih koricama, odnosno dimenzijama. Svaka od stranica krije svoju posebnu pri─Źu i nijedna nije u kontaktu s drugom stranicom kao ┼íto tintu s papira ne prelazi na narednu niti bilo koju drugu stranicu. Dakle, svaka stranica je univerzum za sebe.

Istra┼żivanja ovakvog fenomena su zapo─Źela jo┼í ┼íezdesetih godina pro┼ílog stolje─ça, a mislilo se da univerzumi ne mogu ostvariti kontakt jedan s drugim sve do osamdesetih godina. Tada je ulo┼żeno nekoliko milijardi dolara u istra┼żivanje ideje da dovoljno velika koli─Źina energije u malom prostoru mo┼że probiti stranicu i omogu─çi nam da virnemo u drugi univerzum.

Mnogi znanstvenici su bili zabrinuti zbog tog projekta, ali su odlu─Źili ustraati s tom idejom u ime znanosti. Tako je nastao CERN, a glavni zadatak je bio da se portal otvori i zatvori ─Źisto da bi se dokazalo da je to mogu─çe.

Pojavila se pohlepa za saznanjem o tome ─Źega sve ima u novom univerzumu i ulo┼żene su ogromne sume novca u ovaj projekt. Javnosti je izlo┼żena slu┼żbena pri─Źa o “razumijevanju svemira”, dok je prava istina sakrivena.

Skupina znanstvenika koja radi u CERN-u se naziva “obitelj” i mijenja se s vremena na vrijeme po┼íto neki ─Źlanovi umiru ili odlaze u mirovinu. Dr. Mantil je ─Źlan Obitelji i ispri─Źao je ┼íto se dogodilo pro┼ílog ─Źetvrtka:

“Bio je to obi─Źan dan. Bila su zakazana dva sudara u LHC-u, jedan u 9 ujutro i drugi u pola 7 popodne. Oba su pro┼íla odli─Źno i eksperimenti su ozna─Źeni kao uspje┼íni.”

“Oko 7 popodne, tim je napustio sobu za promatranje, a stroj je stavljena u mod ─Źekanja. Zatim sam dobio poruku na svom pageru u kojoj je pisalo “dnevna soba”. Primijetio sam da je i dr Selin De Akor tako─Ĺer dobila poruku. Uputili smo se u ovu posebnu prostoriju u kojoj su se donosile ozbiljnije odluke.”


cern-lhcU sobi je bio ─Źitav tim, a na ─Źelu stola je sjedio Otac, mlada ambiciozna fizi─Źarka po imenu Sandra O Riley. Nju zovemo Otac zato ┼íto ona zadaje nare─Ĺenja ─Źitavom timu Obitelji. Raspolo┼żenje je bilo prili─Źno napeto. Ona je u jednom trenutku rekla “Danas ─çemo probati sa 40 tera elektron volti”.

Njene rije─Źi su izazvale potpunu ti┼íinu, a zatim su se uzbunili dr Akava i dr De Akor, rekav┼íi kako stroj ne bi mogla podnijeti toliku energiju. Svi prosvjedi su ignorirani. Otac je rekla: “Sastajemo se u kontrolnoj sobi u 22h”. Napustili smo dnevnu sobu u potpunoj ti┼íini.

Ukoliko stroj ne bude mogao podnijeti toliku energiju, uni┼ítit ─çe stroj vrijedan nekoliko milijardi dolara, dok ─çemo ina─Źe mo┼żda kona─Źno uspjeti otvoriti portal. U 22h smo se okupili u kontrolnoj sobi i zapo─Źeli eksperiment.

Pu┼ítena je prva ─Źestica, a zatim i druga. Energija je sve vi┼íe rasla dok u jednom trenutku nije dosegla 40 TeV. Kada su se oblaci ─Źestica mimoi┼íli, prvo smo primijetili da je temperatura u prostoriji porasla i po─Źeli smo pani─Źariti. Netko je uzviknuo “Zaustavite stroj! Do─çi ─çe do eksplozije! “. Me─Ĺutim, Otac je rekla “─îekaj!”. Ona je pokazala na temperaturu jezgre, koja je bila sasvim normalna.

Zatim smo se svi okrenuli i pogledali u termostat prostorije na kom je sada pisalo 35C, iako smo zapo─Źeli sa 20C. “Zapo─Źnite sudaranje”, uzviknula je. U trenutku sudara, zasljepljuju─ça svjetlost je obasjala sobu, a temperatura se vratila na 20C. Nismo mogli vidjeti ─Źak ni prst pred okom. Odjednom smo ─Źuli stravi─Źan vrisak. “Jeste li svi dobro?”, pitala je Selin. Ja sam uzvratio da sam dobro. Svi ─Źlanovi Obitelji su se po─Źeli javljati dok su se na┼íe o─Źi poku┼íavale priviknuti na svjetlost.

Uz zvuk pritiska gumba za izvanredne situacije, prostoriju je obasjala crvena svjetlost. Mogli smo razaznavali sjene, ali ne i odlike osobe. Pro┼ílo je 2 minute, a Otac se nije oglasila. Nije joj bilo ni traga ni glasa. Otvorio sam izlaz za izvanredne situacije i iza┼íao do kutije s osigura─Źima da isklju─Źim svjetlo i vratim normalno osvjetljenje.

Otr─Źao sam natrag u kontrolnu sobu i primijetio sam da ni┼íta u prostoriji ne fali, osim ┼íto Otac nije sjedila na svom mjestu. Tamo gdje je sjedila su ostali samo njen nakit i njena odje─ça, ali njoj nije bilo ni traga ni glasa. Nestala je”.

Ova pri─Źa mo┼żda prikazuje realno stanje u kakvom se mogu na─çi zaposlenici ─Źesti─Źnog ubrziva─Źa CERN u ┼ávicarskoj, no najbitnije je napomenuti da oni NEMAJU POJMA ┼áTO RADE!
 
(webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,