Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA pokazala ogromnog ‘ledenog pauka’ na Plutonu, a na Mjesecu ne može snimiti američku zastavu (VIDEO)

NASA pokazala ogromnog ‘ledenog pauka’ na Plutonu, a na Mjesecu ne može snimiti američku zastavu (VIDEO)

pluton-slikaNASA je objavila fotografiju Plutona na kojoj se vidi neobičan objekt nalik na pauka. Slijedi li novi serijal životinja, predmeta i čudnih pojava koje će NASA primjetiti na Plutonu kao što je to učinila na Marsu?

“Ništa slično nismo vidjeli u vanjskom Sunčevom sustavu i to još jednom pokazuje da gdje god da pogledamo, svaki put vidimo nešto novo na Plutonu”, izjavio je Oliver White, član geološkog momčadi New Horizonsa iz NASA istraživačkog centra Ames.

“Pauk” predstavlja šest pukotina nepoznatog porijekla koje se razilaze iz jedne točke.

Najduža pukotina iznosi 580 kilometara.

Zašto je NASA objavila da je to “ledeni” pauk? Očito je da imputiraju da leda ili vode ima na svakom planetu sunčevog sustava.

Iako je nedavno NASA objavila kako bi neki od planinskih vrhunaca na Plutonu mogli biti ledeni vulkani, čini se da je NASA nakon dodatnih analiza sve bliže konstataciji kako patuljasti planet na rubu Sunčevog sustava uistinu ima čudnovate vulkane.

Podsjetimo, proučavajući fotografije Plutona koje je svemirska sonda New Horizons snimila tijekom povijesnog preleta 14. srpnja, znanstvenici su uočili kako bi ionako fascinantan patuljasti planet mogao imati još jedno čudo prirode, i to u obliku ledenih vulkana.

 

Sonda je dosad na Zemlju poslala tek 25% prikupljenih podataka, dok bi ostatak trebao stići na Zemlju do listopada ili studenog ove godine. U međuvremenu, New Horizons putuje u smjeru malog tijela 2014 MU69, koje je od Plutona udaljeno 1,6 milijardi kilometara, s planiranim datumom preleta na 1. siječnja 2019. godine (pod uvjetom da NASA odobri sredstva za produžetak misije).

Postavlja se pitanje kako to da NASA šalje sonde na udaljene planete, a nemaju sredstava za daljnje misije na Mjesecu? Moramo ipak jednu stvar pretpostaviti, a to je da sonda New Horizons nikada nije napustila Zemlju.
 

 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,