Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » LIJEK PROTIV PEDOFILIJE! Da dobro ste čuli…

LIJEK PROTIV PEDOFILIJE! Da dobro ste čuli…

pedofilija-lijeJedan od 10 dječaka i jedna od 20 djevojčica istrpe u djetinjstvu seksualno zlostavljanje. Pedofili se sami javljaju da na njima ispituju novi lijek

Švedski znanstvenici pokrenuli su klinička istraživanja lijeka kojim bi se tretiralo pedofile prije nego što uopće seksualno zlostavljaju djecu. Lijek naziva “degarelix” djeluje tako da izrazito smanjuje razinu testosterona u tijelu pacijenta i na taj način izaziva nedostatak seksualnog nagona, a ono što posebno intrigira jest da je riječ o lijeku koji je izvorno proizveden kao lijek protiv raka prostate.

Dr. Christoffer Rahm s Instituta Karolinske za svoj projekt “Priotab” komentirao je Independentu da ga je motivirala porazna statistika po kojoj oko desetine svih dječaka i dvadesetine svih djevočica pretrpe dulje ili kraće seksualno zlostavljanje prije punoljetstva. Dodao je da žrtve poslije često pate od depresija, povlače se u sebe, što nerijetko dovodi do toga da se kao odrasli odaju kriminalu i završavaju u zatvoru.

Za svoje istraživanje znanstvenici su odlučili pokrenuti crowdfunding akciju kojom preko stranice za doniranje Walacea nastoje prikupiti potrebnih 38.000 funti. Već u preliminarnom istraživanju javilo im se nekoliko do sada neosuđivanih pedofila, svjesnih svojih nagona, kako bi na njima testirali lijek.

Ispostavilo se da im je nakon primanja injekcije razina testosterona u tijelu pala za čak 97 posto, kao i to da su razine testosterona ostajale niskima tijekom između tri i četiri mjeseca. Kako bi istraživanje imalo punu znanstvenu vrijednost, znanstvenici planiraju organizirati dvije skupine pedofila od po 30 ispitanika. Prvoj bi skupini davali lijek, a drugoj placebo.

Vrijednost eksperimenta jest to što u mnoštvu zapadnih zemalja već godinama vlasti nastoje izići na kraj s problemom stalnog praćenja ponašanja pedofila nakon što izdrže zatvorske kazne. Lijek koji bi temeljitije nego ijedan drugi brisao seksualne fantazije takvih ljudi, lako bi se mogao pokazati kao konačan odgovor na ovaj problem.
 
(express.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,