Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » LIJEK PROTIV PEDOFILIJE! Da dobro ste ─Źuli…

LIJEK PROTIV PEDOFILIJE! Da dobro ste ─Źuli…

pedofilija-lijeJedan od 10 dje─Źaka i jedna od 20 djevoj─Źica istrpe u djetinjstvu seksualno zlostavljanje. Pedofili se sami javljaju da na njima ispituju novi lijek

┼ávedski znanstvenici pokrenuli su klini─Źka istra┼żivanja lijeka kojim bi se tretiralo pedofile prije nego ┼íto uop─çe seksualno zlostavljaju djecu. Lijek naziva “degarelix” djeluje tako da izrazito smanjuje razinu testosterona u tijelu pacijenta i na taj na─Źin izaziva nedostatak seksualnog nagona, a ono ┼íto posebno intrigira jest da je rije─Ź o lijeku koji je izvorno proizveden kao lijek protiv raka prostate.

Dr. Christoffer Rahm s Instituta Karolinske za svoj projekt “Priotab” komentirao je Independentu da ga je motivirala porazna statistika po kojoj oko desetine svih dje─Źaka i dvadesetine svih djevo─Źica pretrpe dulje ili kra─çe seksualno zlostavljanje prije punoljetstva. Dodao je da ┼żrtve poslije ─Źesto pate od depresija, povla─Źe se u sebe, ┼íto nerijetko dovodi do toga da se kao odrasli odaju kriminalu i zavr┼íavaju u zatvoru.

Za svoje istra┼żivanje znanstvenici su odlu─Źili pokrenuti crowdfunding akciju kojom preko stranice za doniranje Walacea nastoje prikupiti potrebnih 38.000 funti. Ve─ç u preliminarnom istra┼żivanju javilo im se nekoliko do sada neosu─Ĺivanih pedofila, svjesnih svojih nagona, kako bi na njima testirali lijek.

Ispostavilo se da im je nakon primanja injekcije razina testosterona u tijelu pala za ─Źak 97 posto, kao i to da su razine testosterona ostajale niskima tijekom izme─Ĺu tri i ─Źetiri mjeseca. Kako bi istra┼żivanje imalo punu znanstvenu vrijednost, znanstvenici planiraju organizirati dvije skupine pedofila od po 30 ispitanika. Prvoj bi skupini davali lijek, a drugoj placebo.

Vrijednost eksperimenta jest to ┼íto u mno┼ítvu zapadnih zemalja ve─ç godinama vlasti nastoje izi─çi na kraj s problemom stalnog pra─çenja pona┼íanja pedofila nakon ┼íto izdr┼że zatvorske kazne. Lijek koji bi temeljitije nego ijedan drugi brisao seksualne fantazije takvih ljudi, lako bi se mogao pokazati kao kona─Źan odgovor na ovaj problem.
 
(express.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,