Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HAKERI RAZOTKRILI: Ukrajinski predsjednik Poro┼íenko ho─çe pokloniti Krim Turcima!

HAKERI RAZOTKRILI: Ukrajinski predsjednik Porošenko hoće pokloniti Krim Turcima!

krim-porosenko-turskaUkrajina je spremna platiti politi─Źku, vojnu i ekonomsku podr┼íku Ankari ─Źak i dijelom svoje teritorije, i ne samo svoje. Kijev kuje planove o promjeni statusa i nacionalnog sastava Hersonske oblasti i Krima, s kojim se ovo podru─Źje grani─Źi

On namjerava na teritoriju krimskog poluotoka i u Hersonskoj oblasti osnovati krimsko-tatarsku nacionalnu autonomiju i da tamo preseli oko milijun muslimana, krimskih Tatara i me┼íetinskih Turaka (etni─Źka manjina koja ┼żivi na postsovjetskom prostranstvu, u Gruziji, Kazahstanu, Rusiji, Ukrajini i drugim biv┼íim republikama SSSR-a). Zemlji┼íte ─çe im besplatno dijeliti.

O tome svjedo─Źe dokumenti do kojih su do┼íli hakeri “Kiberberkuta”, nakon ┼íto su upali u ra─Źunalni sustav administracije predsjednika Ukrajine. Nacrt ukaza ukrajinskog predsjednika Petra Poro┼íenka hakeri su objavili na svom sajtu.

“Ovo je jo┼í radna verzija, ali jasno otkriva misli i namjere kijevske hunte”, naveli su hakeri.

Sude─çi prema objavljenom dokumentu, planirano je da prijestolnica krimsko-tatarske autonomije bude Kherson, grad koji namjeravaju preimenuju u Han Girej.

Ideja nije nova, na tome su vi┼íe puta insistirali i ─Źelnici tzv. Med┼żlisa krimsko-tatarskog naroda: Lensur Islamov, Refit ─îubarov i Mustafa D┼żemiljev, koji su bili i organizatori prehrambene i energetske blokade Krima, zbog ─Źega se nalaze na tjeralici, a o tome se ─Źak govorilo iu Vrhovnoj radi Ukrajine.

Hakeri “Kiberberkuta” navode i da Erdoganov re┼żim pru┼ża podr┼íku ukrajinskim politi─Źarima i ekstremistima D┼żemiljevu i ─îubarovu, lobirati pred “ni┼ítavnim ukrajinskim vladarima”.

Hakeri su naglasili da su se ovi dokumenti pojavili odmah nakon serije u─Źestalih sastanaka Petra Poro┼íenka i njegova turskog kolege Recepa Erdogana.

“Sada postaje jasno kakav cilj su imali sudionici prijateljskih jednomjese─Źnih sastanaka na visokoj razini”, ironi─Źno su prokomentirali.

Izme─Ĺu Kijeva i Ankare naprasno je planulo veliko prijateljstvo. To se naro─Źito dogodilo tijekom diplomatske krize Moskve i Ankare, proiza┼íle poslije obaranja ruskog bombardera Su-24 nad Sirijom.

Poslije te tragedije slu┼żbeni Kijev je otvoreno stao na stranu Ankare. Ukrajinski politi─Źari i diplomati jednoglasno su podr┼żali Tursku, izjavljuju─çi da je njena avijacija imala puno pravo oboriti ruski avion.


S druge strane, turski predsjednik je izjavio kako Ankara podr┼żava teritorijalni suverenitet Ukrajine i da ne priznaje “aneksiju” Krima.

Poro┼íenko i Erdogan su se ─Źak dogovorili da ujedine snage za “deokupaciju Krima” i za┼ítitu prava krimskih Tatara.

Ranije je objavljeno i da Ukrajina planira uz pomo─ç Turske izgraditi vojnu bazu na granici s Krimom.

Osim toga, Kijev i dalje nastavlja tra┼żiti “politi─Źke sponzore”, kako bi rije┼íio svoje nagomilane probleme. Sponzorima sa Zapada su ve─ç dojadili sa raznim zahtjevima, pa kijevske vlasti sada pola┼żu nade u svoje nove prijatelje – Turke.

Turska je već obećala Ukrajini 50 milijuna dolara kredita i još 10 milijuna humanitarne pomoći. Razloge za ovu velikodušnost nije teško pogoditi.

Poro┼íenko je ─Źak pro┼ílog mjeseca predlo┼żio Turskoj i sudjelovanje u privatizaciji ukrajinskih dr┼żavnih kompanija.

Iznenadna ljubav Kijeva i Ankare se sve vi┼íe rasplamsava. Utjecaj Turske u regiji je ve─ç sada primjetan – na mnogim ku─çama je na turskom ispisano: “Kherson – turska zemlja” i “Otomansko carstvo se obnavlja”.

Islamov na dru┼ítvenim mre┼żama dijeli fotografije “dragih gostiju” – ─Źlanova turske ultradesni─Źarske organizacije “Sivi vukovi”, koja za cilj ima stvaranje panturske dr┼żave, koja bi se prostirala od Istanbula do Berlina.

“Bataljon Islami financira Turska. Pru┼ża im i vojnu pomo─ç. Primjerice, streljivo i druge stvari, koje su im potrebne za blokadu Krima”, rekao je biv┼íi deputat Vrhovne rade Ukrajine Aleksej ┼Żuravko.

Tome u prilog ide i istraga koju je, izme─Ĺu ostalih, provela i slu┼żba sigurnosti Ukrajine. U izvje┼ítajima su navedeni konkretni datumi, ra─Źuni i sume, koje je turska obavje┼ítajna slu┼żba prebacila preko turske tvrtke “Tika”. Prezimena primatelja su poznata – D┼żemiljev, ─îubarov i Islamov. Na tri ra─Źuna leglo je skoro tri milijuna dolara. Te brojke spominjane su i sada se spominju na sjednicama turske vlade iz usta ministra vanjskih poslova ─îavu┼íoglua.

“Ne bih se iznenadio da turski instruktori po─Źnu obu─Źavati u Hersonskoj oblasti krimsko-tatarske ekstremisti─Źke bataljone, koji su antiruski raspolo┼żeni i koji ─çe se baviti provokacijama usmjerenim ka Rusiji”, rekao je politolog Vladimir Ska─Źko.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,