Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HAKERI RAZOTKRILI: Ukrajinski predsjednik Porošenko hoće pokloniti Krim Turcima!

HAKERI RAZOTKRILI: Ukrajinski predsjednik Porošenko hoće pokloniti Krim Turcima!

krim-porosenko-turskaUkrajina je spremna platiti političku, vojnu i ekonomsku podršku Ankari čak i dijelom svoje teritorije, i ne samo svoje. Kijev kuje planove o promjeni statusa i nacionalnog sastava Hersonske oblasti i Krima, s kojim se ovo područje graniči

On namjerava na teritoriju krimskog poluotoka i u Hersonskoj oblasti osnovati krimsko-tatarsku nacionalnu autonomiju i da tamo preseli oko milijun muslimana, krimskih Tatara i mešetinskih Turaka (etnička manjina koja živi na postsovjetskom prostranstvu, u Gruziji, Kazahstanu, Rusiji, Ukrajini i drugim bivšim republikama SSSR-a). Zemljište će im besplatno dijeliti.

O tome svjedoče dokumenti do kojih su došli hakeri “Kiberberkuta”, nakon što su upali u računalni sustav administracije predsjednika Ukrajine. Nacrt ukaza ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka hakeri su objavili na svom sajtu.

“Ovo je još radna verzija, ali jasno otkriva misli i namjere kijevske hunte”, naveli su hakeri.

Sudeći prema objavljenom dokumentu, planirano je da prijestolnica krimsko-tatarske autonomije bude Kherson, grad koji namjeravaju preimenuju u Han Girej.

Ideja nije nova, na tome su više puta insistirali i čelnici tzv. Medžlisa krimsko-tatarskog naroda: Lensur Islamov, Refit Čubarov i Mustafa Džemiljev, koji su bili i organizatori prehrambene i energetske blokade Krima, zbog čega se nalaze na tjeralici, a o tome se čak govorilo iu Vrhovnoj radi Ukrajine.

Hakeri “Kiberberkuta” navode i da Erdoganov režim pruža podršku ukrajinskim političarima i ekstremistima Džemiljevu i Čubarovu, lobirati pred “ništavnim ukrajinskim vladarima”.

Hakeri su naglasili da su se ovi dokumenti pojavili odmah nakon serije učestalih sastanaka Petra Porošenka i njegova turskog kolege Recepa Erdogana.

“Sada postaje jasno kakav cilj su imali sudionici prijateljskih jednomjesečnih sastanaka na visokoj razini”, ironično su prokomentirali.

Između Kijeva i Ankare naprasno je planulo veliko prijateljstvo. To se naročito dogodilo tijekom diplomatske krize Moskve i Ankare, proizašle poslije obaranja ruskog bombardera Su-24 nad Sirijom.

Poslije te tragedije službeni Kijev je otvoreno stao na stranu Ankare. Ukrajinski političari i diplomati jednoglasno su podržali Tursku, izjavljujući da je njena avijacija imala puno pravo oboriti ruski avion.

S druge strane, turski predsjednik je izjavio kako Ankara podržava teritorijalni suverenitet Ukrajine i da ne priznaje “aneksiju” Krima.

Porošenko i Erdogan su se čak dogovorili da ujedine snage za “deokupaciju Krima” i zaštitu prava krimskih Tatara.

Ranije je objavljeno i da Ukrajina planira uz pomoć Turske izgraditi vojnu bazu na granici s Krimom.

Osim toga, Kijev i dalje nastavlja tražiti “političke sponzore”, kako bi riješio svoje nagomilane probleme. Sponzorima sa Zapada su već dojadili sa raznim zahtjevima, pa kijevske vlasti sada polažu nade u svoje nove prijatelje – Turke.

Turska je već obećala Ukrajini 50 milijuna dolara kredita i još 10 milijuna humanitarne pomoći. Razloge za ovu velikodušnost nije teško pogoditi.

Porošenko je čak prošlog mjeseca predložio Turskoj i sudjelovanje u privatizaciji ukrajinskih državnih kompanija.

Iznenadna ljubav Kijeva i Ankare se sve više rasplamsava. Utjecaj Turske u regiji je već sada primjetan – na mnogim kućama je na turskom ispisano: “Kherson – turska zemlja” i “Otomansko carstvo se obnavlja”.

Islamov na društvenim mrežama dijeli fotografije “dragih gostiju” – članova turske ultradesničarske organizacije “Sivi vukovi”, koja za cilj ima stvaranje panturske države, koja bi se prostirala od Istanbula do Berlina.

“Bataljon Islami financira Turska. Pruža im i vojnu pomoć. Primjerice, streljivo i druge stvari, koje su im potrebne za blokadu Krima”, rekao je bivši deputat Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Žuravko.

Tome u prilog ide i istraga koju je, između ostalih, provela i služba sigurnosti Ukrajine. U izvještajima su navedeni konkretni datumi, računi i sume, koje je turska obavještajna služba prebacila preko turske tvrtke “Tika”. Prezimena primatelja su poznata – Džemiljev, Čubarov i Islamov. Na tri računa leglo je skoro tri milijuna dolara. Te brojke spominjane su i sada se spominju na sjednicama turske vlade iz usta ministra vanjskih poslova Čavušoglua.

“Ne bih se iznenadio da turski instruktori počnu obučavati u Hersonskoj oblasti krimsko-tatarske ekstremističke bataljone, koji su antiruski raspoloženi i koji će se baviti provokacijama usmjerenim ka Rusiji”, rekao je politolog Vladimir Skačko.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,