Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Radije bih bio nelegalno živ, nego legalno mrtav! Ovo je ispovijest dječaka koji se liječi uljem od kanabisa (VIDEO)

Radije bih bio nelegalno živ, nego legalno mrtav! Ovo je ispovijest dječaka koji se liječi uljem od kanabisa (VIDEO)

djecak-ulje-kanabisPrije samo nekoliko godina, Coltyn je bio toliko bolestan da je bio prikovan za invalidska kolica. Danas, zahvaljujući medicinskoj marihuani, ovaj petnaestogodišni dječak vozi bicikl!

Coltyn Turner ima 15 godina i već nekoliko godina pati od komplikacija Crohnove bolesti. Njemu ništa nije pomagalo, nikakvi klasični lijekovi i tretmani. Bivalo mu je sve gore i gore i na kraju je završio u kolicima. To je sve tako trajalo dok njegova majka nije odlučila isprobati terapiju uljem od kanabisa.

Danas je Coltyn živahan momak, koji konačno može se ponovo kreće i vozi bicikl, ali on je primoran živjeti daleko od svoje obitelji. Da bi mogao uzimati lijek, on je smješten kod rođaka u Coloradu, jednoj od rijetkih američkih država, ali i područja na čitavoj planeti, u kojoj je upotreba marihuane u medicinske svrhe dozvoljena.

“Draže mi je da budem nelegalno živ, nego legalno mrtav” – izjavio je Coltyn u nadi da će se uskoro nešto promijeniti, tako da će moći istovremeno da se liječi, a da bude sa svojom familijom i da se vrati svojim drugarima u rodnom Illinoisu.

Njegova mama Wendy je vrlo bijesna što, samo zbog nekih suludih propisa, njezin sin nije s njom.

“Kad se razbolio, rekli su nam da spasa nema. Nikakvi standardni lijekovi nisu pomagali i samo su činili da mu bude gore. Preporučili su mi ulje od kanabisa i, kad smo čuli da je jedino moguće nuspojava to da mu marihuana ne pomogne, odlučili smo je probati.”

“Nismo imali što izgubiti, a dobili smo sve! Nažalost, po cijenu toga da nam se obitelj, koja je šest godina živjela na jednom tlu, rasturi” – priča gospođa Turner.

Ulje od kanabisa je i dalje zabranjeno u mnogim dijelovima svijeta, pa i kod nas. Međutim, da li su ovakve ispovijesti dovoljne da promjene zakon i dekriminalizuju ljekovitu tvar svuda?
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(telegraf.rs/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,