Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » VANZEMALJSKA SONDA? Nešto se (opet) približava Zemlji, nitko nema pojma što

VANZEMALJSKA SONDA? Nešto se (opet) približava Zemlji, nitko nema pojma što

satelit-misterijaMisteriozni objekt znan kao 1991 VG prvi je put primjetio u studenom 1991. astronom James Scotti sa Sveučilišta u Arizoni. Neobičan je zbog čudne rotacije i dugovječnosti

Postoje razne teorije o ovom misterioznom predmetu, od toga da se radi o malom meteoru, preko pretpostavke da je riječ o svemirskom otpadu, pa do toga da se radi o izvanzemaljskoj sondi, poslanoj specifično da proučava Zemlju. Objekt bi trebao proletjeti pored Zemlje slijedeće, 2017. godine.

Iako neki stručnjaci smatraju da se radi o dijelu rakete iz misije Apollo 12, Scotti tvrdi kako se vremena ne podudaraju.

“Pregledali smo sve moguće slučajeve da se radi o predmetu ljudskog porijekla”, rekao je Scotti.

“Bilo je nekoliko mogućih dijelova svemirskih brodova i raketa koji s mogli biti 1991 VG. Ali nakon što smo provjerili svaki, morali smo ih sve eliminirati”, dodao je.

Drugi tvrde kako bi se moglo raditi o tajnoj raketi koju su Sovjeti poslali u orbitu, bez da su obavijestili ostatak svijeta.

“Sovjeti su imali rakete jake poput američkih, voljeli su skrivati stvari koje bi krenule po zlu, i pokušavali su i sami otići na Mjesec”, napisao je jedan korisnik Reddita. “Moguće je da je ovaj objekt rezultat zaboravljene ruske misije”.

Kada je Scotti po prvi puta primjetio 1991 VG, objekt je imao promjer od oko 10 metara i prolazio je pored Zemlje na udaljenosti od oko 450.000 kilometara, oko 80.000 kilometara dalje od Mjeseca.

Objekt je pokazivao brzu rotaciju dok mu je sjaj rastao i padao. U to vrijeme nije još bio primjećen niti jedan asteroid te veličine koji bi se tako ponašao.

Objekt uz to ima orbitu koja je izrazito slična Zemljinoj.

orbita

Nakon što su prikupljeni podaci za 1991 VG, Scotti je shvatio da je to bio već drugi put da je taj neidentificirani objekt prošao pored Zemlje. Prvi put to se dogodilo još u ožujku 1975. godine.

Asteroidi obično ne žive, ili ostanu u istoj orbiti, toliko dugo da dva puta prolete pored Zemlje.

Duncan Steel, astronom sa Sveučilišta u Adelaideu predložio je kako bi se moglo raditi o “vanzemaljskoj sondi zamijećenoj u blizini našeg planeta”. Steel je predložio ovu teoriju samo kako bi je mogao pobiti, te je izjavio kako ne misli da je 1991 VG izvanzemaljskog porijekla.

Ali to nije spriječilo teoretičare zavjere da preuzmu tu ideju, navodeći upravo Steelov rad kao svoj izvor.

Kada objekt bude letio pored Zemlje u ljeto 2017. godine, biti će vidljiv samo sa južne polutke.

Od kada je Scotti prvi puta primjetio 1991 VG, astronomi su otkrili da asteroidi ispod 100 metara veličine imaju izrazito brze rotacije. Zbog toga Scotti kaže kako ne možemo isključiti mogućnost da je da se radi o prirodnoj svemirskoj stijeni.

“Jedna od mogućnosti je da se radi o komadu Mjeseca odbačenom pri udaru meteora”, rekao je.

“Druga je mogućnost da učinak Jarkovskog, kojeg stvaraju termalne emisije rotirajućeg predmeta, sistematski odguruje objekt oko Zemlje. Ovo je sve još uvijek zagonetka.”
 
(net.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,