Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » VANZEMALJSKA SONDA? Ne┼íto se (opet) pribli┼żava Zemlji, nitko nema pojma ┼íto

VANZEMALJSKA SONDA? Ne┼íto se (opet) pribli┼żava Zemlji, nitko nema pojma ┼íto

satelit-misterijaMisteriozni objekt znan kao 1991 VG prvi je put primjetio u studenom 1991. astronom James Scotti sa Sveu─Źili┼íta u Arizoni. Neobi─Źan je zbog ─Źudne rotacije i dugovje─Źnosti

Postoje razne teorije o ovom misterioznom predmetu, od toga da se radi o malom meteoru, preko pretpostavke da je rije─Ź o svemirskom otpadu, pa do toga da se radi o izvanzemaljskoj sondi, poslanoj specifi─Źno da prou─Źava Zemlju. Objekt bi trebao proletjeti pored Zemlje slijede─çe, 2017. godine.

Iako neki stru─Źnjaci smatraju da se radi o dijelu rakete iz misije Apollo 12, Scotti tvrdi kako se vremena ne podudaraju.

ÔÇťPregledali smo sve mogu─çe slu─Źajeve da se radi o predmetu ljudskog porijeklaÔÇŁ, rekao je Scotti.

ÔÇťBilo je nekoliko mogu─çih dijelova svemirskih brodova i raketa koji s mogli biti 1991 VG. Ali nakon ┼íto smo provjerili svaki, morali smo ih sve eliminiratiÔÇŁ, dodao je.

Drugi tvrde kako bi se moglo raditi o tajnoj raketi koju su Sovjeti poslali u orbitu, bez da su obavijestili ostatak svijeta.

ÔÇťSovjeti su imali rakete jake poput ameri─Źkih, voljeli su skrivati stvari koje bi krenule po zlu, i poku┼íavali su i sami oti─çi na MjesecÔÇŁ, napisao je jedan korisnik Reddita. ÔÇťMogu─çe je da je ovaj objekt rezultat zaboravljene ruske misijeÔÇŁ.

Kada je Scotti po prvi puta primjetio 1991 VG, objekt je imao promjer od oko 10 metara i prolazio je pored Zemlje na udaljenosti od oko 450.000 kilometara, oko 80.000 kilometara dalje od Mjeseca.

Objekt je pokazivao brzu rotaciju dok mu je sjaj rastao i padao. U to vrijeme nije jo┼í bio primje─çen niti jedan asteroid te veli─Źine koji bi se tako pona┼íao.


Objekt uz to ima orbitu koja je izrazito sli─Źna Zemljinoj.

orbita

Nakon ┼íto su prikupljeni podaci za 1991 VG, Scotti je shvatio da je to bio ve─ç drugi put da je taj neidentificirani objekt pro┼íao pored Zemlje. Prvi put to se dogodilo jo┼í u o┼żujku 1975. godine.

Asteroidi obi─Źno ne ┼żive, ili ostanu u istoj orbiti, toliko dugo da dva puta prolete pored Zemlje.

Duncan Steel, astronom sa Sveu─Źili┼íta u Adelaideu predlo┼żio je kako bi se moglo raditi o ÔÇťvanzemaljskoj sondi zamije─çenoj u blizini na┼íeg planetaÔÇŁ. Steel je predlo┼żio ovu teoriju samo kako bi je mogao pobiti, te je izjavio kako ne misli da je 1991 VG izvanzemaljskog porijekla.

Ali to nije sprije─Źilo teoreti─Źare zavjere da preuzmu tu ideju, navode─çi upravo Steelov rad kao svoj izvor.

Kada objekt bude letio pored Zemlje u ljeto 2017. godine, biti ─çe vidljiv samo sa ju┼żne polutke.

Od kada je Scotti prvi puta primjetio 1991 VG, astronomi su otkrili da asteroidi ispod 100 metara veli─Źine imaju izrazito brze rotacije. Zbog toga Scotti ka┼że kako ne mo┼żemo isklju─Źiti mogu─çnost da je da se radi o prirodnoj svemirskoj stijeni.

ÔÇťJedna od mogu─çnosti je da se radi o komadu Mjeseca odba─Źenom pri udaru meteoraÔÇŁ, rekao je.

ÔÇťDruga je mogu─çnost da u─Źinak Jarkovskog, kojeg stvaraju termalne emisije rotiraju─çeg predmeta, sistematski odguruje objekt oko Zemlje. Ovo je sve jo┼í uvijek zagonetka.ÔÇŁ
 
(net.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,