Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Amerikanci počeli liječiti rak ovim začinom

Amerikanci počeli liječiti rak ovim začinom

kemoterapija-djumbirNa ovaj način stanice raka počinju napadati jedna drugu i međusobno se uništavati, a ovaj začin pomaže i u ublažavanju mučnina i bolova osobama koje prolaze kroz kemoterapiju

Đumbir se dugo koristio za tretiranje upala i mučnina, ali rezultati koji su prezentirani na predavanju Američkog Udruženja za istraživanje raka otkrivaju da kada se koristio prah đumbira za liječenje stanica raka, one su sve izumrle nakon izlaganja tom sastojku.

U medicinskom žargonu to se zove apopotoza – programirana smrt stanice.

Kada je đumbir prisutan, stanice raka čak napadaju jedna drugu, to se zove autofagija.

Dok se đumbir smatra kao sjajan prirodni lijek za one koji prolaze kemoterapiju, (mučnina) osobe koje imaju rak mogu ga koristiti na vlastitu volju u većim količinama.

Jedno drugo istraživanje koje pokazuje đumbirove sposobnosti u borbi protiv raka jajnika navodi: “Đumbir sprječava rast i modelira izlučivanje angiogenih faktora u stanicama raka jajnika. Korištenje dijetetskih tvari kao đumbir, imaju potencijal u liječenju i prevenciji raka jajnika.”

Vrjednost đumbira je, kako stručnjaci navode, u sadržaju aktivnih tvari koje imaju analgetske, sedativne, antipiretske i antibakterijske učinke. Konzumacija đumbira liječi želučano crjevne poremećaje nastale putnom mučninom ili trudnoćom. Istovremeno đumbir nema nepoželjnih nuspojava, kao što je, na primjer, pospanost, koja se pojavljuje uzimanjem farmaceutskih pripravaka.

Olakšava probavu (podražuje peristaltiku i lučenje želučanog soka), djeluje protiv nadimanja i stišava želučano-crjevne grčeve. Đumbir se uzima i za jačanje apetita.

Preventivno djeluje protiv zaraznih bolesti jer je antiseptik (uništava mikroorganizme), stimulira sekreciju mukusa i na takav način ublažava kašalj i olakšava bol u grlu.

Djeluje i protuupalno, što se odnosi na mnoge bolesti, uz ostalo, na reumatoidni artritis, kada uzimanje đumbira smanjuje bolove, otoke i jutarnju ukočenost, a poboljšava pokretljivost zglobova.

Djeluje kao antikoagulans, odnosno sprječava zgrušavanje krvi i stvaranje tromba. Djeluje povoljno na rad jetre i smanjuje kolesterol. Pomaže kod migrene i drugih vrsta glavobolja. Također, đumbir snižava povišenu tjelesnu temperaturu. Djeluje i kao antioksidans, odnosno protiv štetnog djelovanja slobodnih radikala, a uz ostalo sadrži kurkumin i djeluje protiv raka i ateroskleroze.

Đumbir možete koristiti u neograničenim količinama, kao začin, kao sok ili čaj u hrani ili u piću. Kao začin prisutan je u svim trgovinama, a kao korijen potražite ga u trgovinama zdrave hrane.
 
(b92.net/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , ,