Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Ova biljka je dostupna svima, a niste imali pojma da liječi teške bolesti ..

Ova biljka je dostupna svima, a niste imali pojma da liječi teške bolesti ..

dudOvo drvo je porijeklom iz srednje Azije, a u Europu je stiglo u srednjem vijeku. Na ovim prostorima je ima u izobilju

Mnoge biljke koje rastu na ovim prostorima nisu toliko poznate po ljekovitim svojstvima, samo zato što se mahom upotrebljavaju za neke druge, industrijske svrhe. To je slučaj is bijelim dudom.

Ovo drvo se koristi za građu, a plod za prehranu svilenih buba, ali njegove bobice su veoma zdrave i pomažu kod mnogih teških bolesti, među kojima su i dijabetes, srčane bolesti pa čak i tumori.

Bijeli dud sadrži organske kiseline, obilje vitamina C, karoten, pektin, vlakna, invertirane šećere, smolu … Ovi aktivni sastojci pomažu kod upala krajnika, za tretiranje kašlja, groznice, proljeva, glavobolje i raznih upala.

Također je bogat i antioksidansima, a njegovom redovnom upotrebom znatno se smanjuje kolesterol u krvi, pa na duge staze pomaže i kod srčanih bolesti.

Koristi se i kao narodni lijek protiv dijabetesa tipa 2, jer njegov list sadrži tvari koje normaliziraju razinu šećera u krvi.

Studija provedena na Sveučilištu u Teksasu otkrila je da bobice bijelog duda sadrže i resveratrol, prirodni fenol koji je djelotvoran u borbi protiv nekoliko vrsta tumora i srčanih bolesti.
 
(telegraf.rs/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,