Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Znanost je možda upravo otvorila vrata pakla: Ovo je ŠOKANTNO !!

Znanost je možda upravo otvorila vrata pakla: Ovo je ŠOKANTNO !!

vrata-paklaKako tehnologija gura čovječanstvo prema transformacijama, a bogu – nalik, intelektualno – kulturni pokret poznat kao transhumanizam želi koristiti ova nova područja znanosti i tehnologije kao svoje alate

Oni žele radikalno redizajnirati našu svijest, sjećanja, fiziologiju, potomstvo, pa čak možda i – kao što profesor prava Joel Garreau tvrdi – naše besmrtne duše.

Tehnološko-kulturni-metafizički pomak je već u tijeku i bezobzirno obećava blisku budućnost koja će imati na čelu novu vrstu ljudi, superiorne, pa čak i neprepoznatljive.

Aplikacije koje se trenutno istražuju financiraju tisuće država i privatnih istraživačkih institucija širom svijeta – koji se natječu za nagradu u novcu i moći.

Ova utrka uključuje prepisivanje ljudske genetike, kombinirajući ljudski i životinjski DNK i spajajući ljudski mozak s jakim sustavima umjetne inteligencije.

Među ambicijama su i novi načini percepcije između stvari – vidljivih i nevidljivih – koje će izazvati bioetiku na načine koji su socijalno i teološki bez presedana.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,