Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO VAM MEDIJI PRE┼áU─ćUJU: Kaos u Stockholmu drugu no─ç za redom gore automobili (VIDEO)

OVO VAM MEDIJI PRE┼áU─ćUJU: Kaos u Stockholmu drugu no─ç za redom gore automobili (VIDEO)

svedska-nerediNasilni neredi su trajali i drugu no─ç zaredom u naselju Alby u ju┼żnom dijelu Stockholma poznatom po velikoj imigrantskoj populaciji, javili su danas ┼ívedski mediji

Rije─Ź je o predgra─Ĺu u kojem ┼żivi znatan broj imigranata. Prosvjednici divljaju ulicama, spaljuju automobile te sukobljavaju s policijom.

Demonstranti su palili automobile i bacali kamenje i vatromet na policiju i specijelne jedinice.

Na prostoru predgra─Ĺa Alby ve─çinom ┼żive imigranti sirijskog i armenskog porijekla, kao i znatan broj ira─Źkih imigranata koje su po─Źele stizati u zadnje vrijeme.

Jednu ve─Źer, policijsko vozilo je patroliralo naseljem Alby u kojem ┼żivi veliki broj Sirijaca i Jermena, te izbjeglica iz Iraka, kada je kamen pogodio zadnji prozor na automobilu.

Dok su policajci tragali za po─Źiniocem, demonstrnati su zapalili gume na mostu i polili su benzin na nekoliko automobila koje su potom zapalili. Izgrednici su kamenjem ga─Ĺali i vatrogasce.

Slijede─çu ve─Źer policija se ponovo sukobila sa mje┼ítanima Albyja.

Švedska je prošle godine primila skoro 170.000 azilanata.

Prema ┼ívedskom Zakonu, policija ne smije da bilje┼żiti etni─Źku pripadnost i porijeklo izgrednika, tako da identitet po─Źinilaca nedavnih incidenata, najvjerovatnije ne─çe biti otkriven.

┼ávedska je tijekom pro┼íle godine prihvatila 170,000 zahtjeva za azilom, vi┼íe po glavi stanovnika od bilo koje druge EU ─Źlanice.

Ono ┼íto je zanimljivo jest to da masovni re┼żimski mediji totalno pre┼íu─çuju ovu vijest iz glavnog grada ┼ávedske, dr┼żave koju nazivaju ÔÇťnajtolerantnijomÔÇŁ u Europi. Na ovom primjeru, kao i na mnogim drugim primjerima, vidimo da ta tolerancija zapravo zna─Źi ÔÇô samouni┼ítenje.

Imigranti su do┼íli u jednu od najbogatijih zemalja svijeta, te rade nerede i kaos. Da li ─çe se oni ikada integrirati u ┼ávedsko dru┼ítvo i po─Źeti ne┼íto raditi za bolju budu─çnost, to ne znamo, ali znamo da ─çe biti jo┼í ovakvih nereda.
 

 
(sloboda.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,