Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » OVO VAM MEDIJI PREŠUĆUJU: Kaos u Stockholmu drugu noć za redom gore automobili (VIDEO)

OVO VAM MEDIJI PREŠUĆUJU: Kaos u Stockholmu drugu noć za redom gore automobili (VIDEO)

svedska-nerediNasilni neredi su trajali i drugu noć zaredom u naselju Alby u južnom dijelu Stockholma poznatom po velikoj imigrantskoj populaciji, javili su danas švedski mediji

Riječ je o predgrađu u kojem živi znatan broj imigranata. Prosvjednici divljaju ulicama, spaljuju automobile te sukobljavaju s policijom.

Demonstranti su palili automobile i bacali kamenje i vatromet na policiju i specijelne jedinice.

Na prostoru predgrađa Alby većinom žive imigranti sirijskog i armenskog porijekla, kao i znatan broj iračkih imigranata koje su počele stizati u zadnje vrijeme.

Jednu večer, policijsko vozilo je patroliralo naseljem Alby u kojem živi veliki broj Sirijaca i Jermena, te izbjeglica iz Iraka, kada je kamen pogodio zadnji prozor na automobilu.

Dok su policajci tragali za počiniocem, demonstrnati su zapalili gume na mostu i polili su benzin na nekoliko automobila koje su potom zapalili. Izgrednici su kamenjem gađali i vatrogasce.

Slijedeću večer policija se ponovo sukobila sa mještanima Albyja.

Švedska je prošle godine primila skoro 170.000 azilanata.

Prema švedskom Zakonu, policija ne smije da bilježiti etničku pripadnost i porijeklo izgrednika, tako da identitet počinilaca nedavnih incidenata, najvjerovatnije neće biti otkriven.

Švedska je tijekom prošle godine prihvatila 170,000 zahtjeva za azilom, više po glavi stanovnika od bilo koje druge EU članice.

Ono što je zanimljivo jest to da masovni režimski mediji totalno prešućuju ovu vijest iz glavnog grada Švedske, države koju nazivaju “najtolerantnijom” u Europi. Na ovom primjeru, kao i na mnogim drugim primjerima, vidimo da ta tolerancija zapravo znači – samouništenje.

Imigranti su došli u jednu od najbogatijih zemalja svijeta, te rade nerede i kaos. Da li će se oni ikada integrirati u Švedsko društvo i početi nešto raditi za bolju budućnost, to ne znamo, ali znamo da će biti još ovakvih nereda.
 

 
(sloboda.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,