Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Jackie Kennedy ┼íokirala javnost: Ameri─Źka vlada je ubila mojeg supruga

Jackie Kennedy ┼íokirala javnost: Ameri─Źka vlada je ubila mojeg supruga

Jackie-KennedyNajslavnija udovica na svijetu do kraja svog ┼żivota ostala je uvjerena da je njen suprug ubijen u atentatu koji su pripremile skupine mo─çnika iz samog SAD-a

Audio vrpce koje je nedavno objavila televizijska ku─ça ABC, otkrivaju da je najslavnija udovica svih vremena Jackie Kennedy za ┼żivota vjerovala da iza atentata na njenog supruga 1963. stoji potpredsjednik Lyndon B. Johnson. Vjerovala je da Johnson u uroti nije bio sam, nego da je djelovao uz pomo─ç skupine iznimno bogatih desni─Źarskih teksa┼íkih tajkuna.

Ispovijest supruge ameri─Źkog predsjednika na vrpce je u mjesecima nakon ubojstva Johna F. Kennedyja snimio Arthur Schlesinger Jr., jedan od renomiranijih povjesni─Źara svog doba, te je vrpce potom spremio na sigurno, to─Źnije u sef Kennedyjeve knji┼żnice u Bostonu. Prema njenoj osobnoj ┼żelji, vrpce je trebalo ─Źuvati tajnima 50 godina nakon njene smrti i onda ih objaviti.

Njena k─çi Caroline odlu─Źila je, me─Ĺutim, ne poslu┼íati svoju majku, te je vrpce objavila nekoliko godina nakon ┼íto je Jacqueline 1994. umrla od raka. Kona─Źno, TV kompanija ABC do┼íla je do vrpci nakon ┼íto je sklopila ugovor s Caroline koja je zauzvrat zahtijevala da ABC otka┼że prikazivanje televizijske drame o Kennedyjevima koja je jako uzrujala i nju i njenu obitelj.

Slu─Źaj ubojstva Johna F. Kennedyja, ina─Źe, daleko je od toga da su javnost i povijest o tome rekli posljednju rije─Ź. Prije mjesec i pol Nacionalni arhiv objavio je listu dokumenata povezanih s jednim od povijesno najva┼żnijih, a istodobno i najtajnijih ubojstava. Rije─Ź je o 3063 dokumenta koja ─çe Nacionalni arhiv objavljivati do listopada 2017., ┼íto je javnost izborila prema Zakonu o slobodnom pristupu informacija.

Postoji jo┼í uvijek, dodu┼íe, mogu─çnost da predsjednik, bilo aktualni bilo budu─çi, neki od dokumenata proglasi tajnim, ┼íto ba┼í i nije previ┼íe vjerojatno s obzirom na protek vremena. Ipak, Nacionalni arhiv je priop─çio da su imena i funkcije pojedinih osoba navedenih u dokumentima, trajno izbrisani, dakle prakti─Źno izgubljeni za sva vremena.┬áDokumenti obuhva─çaju CIA-inu studiju osobnosti Leeja Harveyja Oswalda. Sadr┼żi i opse┼żnu zbirku komunikacije direktora FBI Edgara Hoovera, me─Ĺu kojima se isti─Źe jedna pod nazivom “Reakcija Sovjeta i du┼żnosnika komunisti─Źke partije na ubojstvo JFK-a”, ┼íto je tjedan nakon atentata poslao Marvinu Watsonu, ┼íefu ureda predsjednika Lyndona Johnsona.

Vrlo zanimljivo ─çe biti vidjeti i ┼íto stoji u Hooverovom dopisu dr┼żavnom tajniku za sigurnost, kao i navodno podu┼żu prepisku Hoovera s vrhom Warrenove komisije o Jack Rubyju, pripadniku mafije i vlasniku no─çnog kluba u Dallasu koji je ubio Oswalda dva dana nakon atentata na Kennedyja. I to na vrlo neobi─Źnom mjestu ÔÇô u podrumu dala┼íke policije.
 
(express.hr/uredio:NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , ,