Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » OBAMA: ‘POSTOJI MALA RAZLIKA IZME─ÉU KOMUNIZMA I KAPITALIZMA’ (VIDEO)

OBAMA: ‘POSTOJI MALA RAZLIKA IZME─ÉU KOMUNIZMA I KAPITALIZMA’ (VIDEO)

obama-kapitalizam-komunizam-govor“Dovoljno je izabrati ono ┼íto funkcionira”

Predsjednik Obama je potaknuo kontroverze nakon ┼íto je predlo┼żio publici argentinske mlade┼żii da ne postoji velika razlika izme─Ĺu komunizma i kapitalizma i da treba samo “odabrati ono ┼íto funkcionira”.

Obama je odgovorio na pitanje o neprofitnim dru┼ítvenim organizacijama i nu┼żnost privla─Źenja sredstava iz javnog i privatnog sektora.

“Toliko ─Źesto u pro┼ílosti do┼ílo je do podjela izme─Ĺu lijevih i desnih, izme─Ĺu kapitalista i komunista ili socijalista, a posebno u Americi, i oko toga se vodila velika rasprava”, rekao je Obama.

“To su zanimljivi intelektualni argumenti, ali mislim da je za va┼íu generaciju, trebalo biti prakti─Źno i birati izme─Ĺu onoga ┼íto funkcionira. Vi ne morate brinuti o tome da li se to stvarno uklapa u socijalisti─Źku teoriju ili kapitalisti─Źku teoriju. Vi se samo trebate odlu─Źiti za ono ┼íto funkcionira.“, dodao je on.

Obama je nastavio hvaliti kubanski socijalisti─Źki sustav pod diktatorom Ra├║l Castra, slobodan pristup osnovnom obrazovanju i zdravstvu, iako je priznao da je i sama Havana “izgleda da je ostala jo┼í u 1950. godini”, jer ekonomija “ne radi”.

Obama je zaklju─Źio svoj govor tvrde─çi da na tr┼żi┼ítu mora biti utemeljen sustav “koji mora imati dru┼ítvenu i moralnu i eti─Źku i zajedni─Źku osnovu.”

Reakcija na njegov govor nisu bile lijepe.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , ,