Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » OBAMA: ‘POSTOJI MALA RAZLIKA IZMEĐU KOMUNIZMA I KAPITALIZMA’ (VIDEO)

OBAMA: ‘POSTOJI MALA RAZLIKA IZMEĐU KOMUNIZMA I KAPITALIZMA’ (VIDEO)

obama-kapitalizam-komunizam-govor“Dovoljno je izabrati ono što funkcionira”

Predsjednik Obama je potaknuo kontroverze nakon što je predložio publici argentinske mladežii da ne postoji velika razlika između komunizma i kapitalizma i da treba samo “odabrati ono što funkcionira”.

Obama je odgovorio na pitanje o neprofitnim društvenim organizacijama i nužnost privlačenja sredstava iz javnog i privatnog sektora.

“Toliko često u prošlosti došlo je do podjela između lijevih i desnih, između kapitalista i komunista ili socijalista, a posebno u Americi, i oko toga se vodila velika rasprava”, rekao je Obama.

“To su zanimljivi intelektualni argumenti, ali mislim da je za vašu generaciju, trebalo biti praktično i birati između onoga što funkcionira. Vi ne morate brinuti o tome da li se to stvarno uklapa u socijalističku teoriju ili kapitalističku teoriju. Vi se samo trebate odlučiti za ono što funkcionira.“, dodao je on.

Obama je nastavio hvaliti kubanski socijalistički sustav pod diktatorom Raúl Castra, slobodan pristup osnovnom obrazovanju i zdravstvu, iako je priznao da je i sama Havana “izgleda da je ostala još u 1950. godini”, jer ekonomija “ne radi”.

Obama je zaključio svoj govor tvrdeći da na tržištu mora biti utemeljen sustav “koji mora imati društvenu i moralnu i etičku i zajedničku osnovu.”

Reakcija na njegov govor nisu bile lijepe.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , ,