Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ruski psiholog otkrio tajnu sreće! Ono što američki psiholozi liječe tabletama

Ruski psiholog otkrio tajnu sreće! Ono što američki psiholozi liječe tabletama

sreca-rusija-zivotPostizanje sreće je lakše nego što mislite, smatra ruski psiholog Olga Danilenko

Srećom se može smatrati mogućnost da se koncentriramo na pozitivne događaje u životu, kaže Olga Danilenko, asistentica na Fakultetu za socijalnu psihologiju Moskovskog sveučilišta.

“Osjećaj sreće ovisi o tome kako živimo život i kako ga prihvaćamo”, rekla je ona, prenose RIA Novosti.

Recept za sreću je jednostavan, kaže Danilenko. Kako su relativno kratkotrajna sva iskustva i osjećaji, moramo naučiti proživljavati sretne trenutke života u potpunosti, dodaje ona.

“Da biste osjetili taj osjećaj sreće, morate ga proživjeti i prepoznati sve dobre stvari koje vam se dešavaju i morate naučiti ukazati na sve pozitivne trenutke među velikom količinom informacija s kojom se nosite tijekom dana. Naša svijest ima ograničen kapacitet i ako je uglavnom pretrpana negativnim informacijama, nećemo obraćati pažnju na pozitivne”, kaže Danilenko.

Ona je dodala da se “sretni ljudi” općenito mogu svrstati u tri kategorije:

- oni koji, uglavnom, žele uživati ​​u životnim zadovoljstvima na hedonistički način,

- oni koji se posvećuju svojim ili nečijim drugim životnim ciljevima druge vrste

- oni koji vjeruju da imaju neki cilj, odnosno, misiju više vrste.

Zato je najvažnije naučiti da se gledaju stvari s vedrije strane, ne zadržavati se na negativnim stvarima i, što je najvažnije, biti sretan, jer na kraju, sve je u tome kako mislima doživljavamo stvari u životu.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,