Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SPREMITE SE DOLAZIMO: Islamska država planira invaziju na Europu?

SPREMITE SE DOLAZIMO: Islamska država planira invaziju na Europu?

isil-isis-islamska-drzava-militanti-teroristiDžihadistički organizacija Islamska država planira osvojiti Europu preko Libije, koja će, zbog svoje savršene strateške lokacije prema europskom kontinentu, omogućiti teroristima da svoje borce prebace preko Sredozemlja

Prema planovima Islamske države, koje je analizirala britanska istraživačka organizacija “Kuilum”, navedena je strategija za ilegalno prebacivanje boraca preko mora iz Libije na jug Europe i u luke na otoku Lampeduzi, na krajnjem jugu Italije.

Libija ima dugu obalu i blizu je južnih križarskih država, do kojih se može lako doći u improviziranom plovilu – navodi se u pismima pristalice Islamske države, koji sebe naziva Abu Ibrahim al libim, au koje je uvid imala organizacija “Kuilum”.

Prema pisanju britanskog dnevnika “Daily Telegraph”, vjeruje se da je on snažno oruđe Islamske države za vrbovanje putem interneta.

Društvena mreža Twitter ugasila je Libimov profil više puta, a svaki put kada se ponovno uključi, vrlo brzo ima više tisuća sljedbenika, što je tipično za suradnika Islamske države – rekao je istraživač iz “Kuiluma” Charlie Winter.

U planovima se navodi da bi islamisti došli prerušeni u ilegalne imigrante, a potom bi počeli sveopći napad na jug Europe, izazivajući kaos i krvoproliće.

Teroristi se nadaju da će u Libiju doći veliki broj boraca iz Sirije i Iraka, koji će biti spremni za invaziju na Europu.
 
(vestinet.rs,Srna/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,