Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » GEOINŽENJERING NA DJELU: KIŠNA BOMBA se nakon zaprašivanja sručila na Arizonu brzinom od 150 km/h! (VIDEO)

GEOINŽENJERING NA DJELU: KIŠNA BOMBA se nakon zaprašivanja sručila na Arizonu brzinom od 150 km/h! (VIDEO)

kisna-bombaNeke zemlje su poznate po svojem geoinženjeringu za kojeg građani nemaju pojma. Nove meteorološke pojave su sve češće, a meteorolozi uvijek znaju o čemu se radi, makar oni nemaju pojma zašto se to baš tada dogodilo

Ovo je zaista nešto što se rijetko viđa … kišna bomba ili tehnički naziv “mikroburst”. Vjerojatno nikada niste čuli za ovo, ali je realna stvar.

Jedna molekula ALUMINIJEVA OKSIDA (Al2O3) posjeduje sposobnost privlačenja tri puta više vode iz atmosfere, odnosno tri molekule H2O, što uzrokuje ekstremne suše gornjeg dijela atmosfere, na mjestima gdje ispušten aluminijev oksid.

Bijeli tragovi i bijeli oblaci koji zatim postaju sve veći i rastu, a koji su kreirani pomoću aviona koji sudjeluju u kemijskom zaprašivanju atmosfere, nisu ništa drugo nego bijeli nano aluminijski oblaci ili aluminijev hidroksid Al(OH)3.

Kiše su nakon zaprašivanja alumijenijevim hidroksidom intenzivnije i padaju u većoj količini u kratkom vremenskom razdoblju, time stvarajući vremenske nepogode i poplave. Sličan učinak može se napraviti kada se oblaci zaprašuju sa NaCl, ili običnom soli.

U principu, kišna bomba se događa kada se vruć, suh zrak podigne i pomiješa s teškim i velikim kišnim oblacima.

Iako geografija i priroda nisu uvijek stvari koje inspiriraju uzbuđenje, ovaj vremenski fenomen je zaista zanimljiv.

Fotografija je napravljena u Tucsonu, Arizona, a čovjek iza aparata je farmer Peter Thompson.

Topao zrak uzrokuje da kiša u oblacima ispari, značajno hladeći zrak oko njih. Iznenada, ovo zračno hlađenje brzo opada, noseći preostalu kišu i vjetrove i do 150 kilometara na sat.

Moramo priznati da zaista izgleda nevjerojatno, ali ne bismo voljeli da budemo uhvaćeni u toj kiši bez kišobrana. Posljedice na naselje na koje je pala ova “kišna bomba” nisu prikazane.

No teško da nam kišobran može pomoći kada se hektolitri vode brzinom od 150 km/h sruče na našu glavu. Od kišobrana ne bi ostale niti žice.

Kišno bombe su ozbiljna opasnost za avione koji nisko lete (kada slijeću ili polijeću), zbog promjena u brzini zraka koji uzrokuju.

U Googleu, slika ovakvih meteoroloških pojava jima vrlo malo. Da li uskoro možemo očekivati više ovakvih pojava, možemo samo nagađati.

Pogledajte i video “kišne bombe” u akciji:

(kurir.rs/uredio:NSP

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,