Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Dermatolog izazvao kaos: Lagali su vas godinama! Genetika nije važna, ovo je ključno za zdravu kožu bez bora!

Dermatolog izazvao kaos: Lagali su vas godinama! Genetika nije važna, ovo je ključno za zdravu kožu bez bora!

bore-starostDermatolog je otkrio i što on točno radi da bi imao zdravu, lijepu i mladoliku kožu, a zatim su mu se pridružile i druge kolege

“Unatoč uvriježenom mišljenju, genetika samo 20 posto utječe na način na koji starimo. Čak 80 posto utjecaja na našu kožu ima način na koji živimo poput pušenja, izlaganja suncu, a osobito prehrane, koja je presudna”, otkrio je dermatolog Nitu Nirdosh i izazvao kaos.

On je otkrio kakva prehrana je ključna za mladoliku i zdravu kožu – za doručak redovito pije svježe cijeđeni sok od rajčice, a često jede i ciklu, lubenicu, integralna riža, mrkvu, piletinu, jaja, ribu i dosta povrća.

“Ne jedem slatkiše i ne pijem kavu, ne jedem prerađene ugljikohidrate i ne grickam ništa između obroka. Ne jedem nakon 19 sati, jer je organizmu potrebno vrijeme da oslobodi hormone koji usporavaju starenje, a ako jedete kasno, organizam će osloboditi inzulin koji ima negativan utjecaj na kožu”, ispričao je Nirdosh.

Nakon njegove izjave, priključile su mu se i druge kolege iz ove sfere i iznijele svoje iskreno mišljenje, piše Daily Mail.

Šta nikako ne bi trebalo jesti

“Prehrani bogata šećerom i visokim glikemijskim indeksom ugljikohidrata poput kruha i slatkiša, dokazano povećava rizik od upala u organizmu, što dovodi do toga da koža brže stari”, kaže dermatolog Stefani Williams.

Istraživanje objavljeno u časopisu British Journal of Dermatology otkrilo je da starenje kože uslijed raspada kolagena i stanjivanja kože obično počinje oko 35-te godine života.

Naime, kada razina šećera u krvi neprestano varira između visokog i niskog, što se javlja zbog šećera i ugljikohidrata, molekule šećera se trajno vežu za proteine, uključujući kolagen u koži.

“Posljedica toga jest da tkiva gube elastičnost, pa koža počinje visiti, a bore se pojavljuju rano”, kaže Williams i otkriva da se njezina prehrana sastoji od bobičastog voća, ribe, mesa, jaja, voća i povrća.

“Raznovrsna prehrana je važna jer su koži potrebne različite vrste antioksidansa. Ponekad uživam iu čokoladi, ali onoj koja sadrži 85 posto kakaa, koji potiče proizvodnju kolagena. Nikada ne jedem slatkiše, prženu hranu, škrob i žitarice”, istakla je liječnica.

Sa druge strane, profesor Nikolas Lov, dermatolog iz Londona, dodaje da šećer, slatkiši, mliječni proizvodi i nerafinirani ugljikohidrati dokazano povećavaju rizik od akni, ekcema i psorijaze.

“Da ne bih imao problema s kožom, moja prehrana se sastoji od kuhanih jaja, rajčice, ribe i velike količine zelenog povrća, a meso jedem dva puta tjedno. Izbjegavam alkohol i prezačinjenu hranu, a kavu i čaj pijem kada se ohlade”, ističe on.

Nahranite kožu

Hrana niskog glikemijskog indeksa i izbjegavanje slatkiša pomoći će vašoj koži, slažu se svi dermatolozi. Jedite dosta povrća i proteina koji se nalaze u ribi i piletini, a izbjegavajte slatko tropsko voće. Preporučuju sve vrste bobičastog voća koje sadrži antioksidanse, jer oni pomlađuju kožu.
 
(kurir.rs/uredio:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , ,