Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Legendarna Coco Chanel je bila špijun nacističke Njemačke

Legendarna Coco Chanel je bila špijun nacističke Njemačke

Coco-Chanel-nacistiU dokumentima francuske tajne službe navodi se da je Coco Chanel bila registrirana kao agent Abvera, ali povjesničari smatraju da ona to možda nije ni znala

Poznata francuska dizajnerica Coco Chanel bila je agent njemačke obavještajne službe Abver za vrijeme Drugog svjetskog rata, priopćila je agencija AP, pozivajući se na dokumente iz arhive francuske tajne službe nedavno objavljenih.

Dosje s imenima tisuća nacističkih agenata čuvao se godinama u zamku Vensen, istočno od Pariza. U njemu se nalazilo ime i Chanelove.

Poznato je da je ona 1942-43. godine bila ljubavnica i agent baruna Hans Gunthera von Dinklagea koji je bio ataše u Veleposlanstvu Njemačke u Francuskoj.

Prema mišljenju Frederika Kuginera, odgovornog za čuvanje arhiva, dizajnerica se smatrala agentom njemačke obavještajne službe, ali da možda sama nije znala za to. Ipak, prema drugim podacima, iza Coco Chanel stoji više od deset uspješno izvedenih špijunskih misija.

Coco Chanel, poznata francuska dizajnerica, koja je preokrenula svijet ženske mode, uvodeći mnoge elemente tradicionalne muške garderobe. Coco se u dizajniranju odjeće vodila načelima raskošne jedinstvenosti.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,