Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Legendarna Coco Chanel je bila ĆĄpijun nacističke Njemačke

Legendarna Coco Chanel je bila ơpijun nacističke Njemačke

Coco-Chanel-nacistiU dokumentima francuske tajne sluĆŸbe navodi se da je Coco Chanel bila registrirana kao agent Abvera, ali povjesničari smatraju da ona to moĆŸda nije ni znala

Poznata francuska dizajnerica Coco Chanel bila je agent njemačke obavjeĆĄtajne sluĆŸbe Abver za vrijeme Drugog svjetskog rata, priopćila je agencija AP, pozivajući se na dokumente iz arhive francuske tajne sluĆŸbe nedavno objavljenih.

Dosje s imenima tisuća nacističkih agenata čuvao se godinama u zamku Vensen, istočno od Pariza. U njemu se nalazilo ime i Chanelove.

Poznato je da je ona 1942-43. godine bila ljubavnica i agent baruna Hans Gunthera von Dinklagea koji je bio ataơe u Veleposlanstvu Njemačke u Francuskoj.

Prema miĆĄljenju Frederika Kuginera, odgovornog za čuvanje arhiva, dizajnerica se smatrala agentom njemačke obavjeĆĄtajne sluĆŸbe, ali da moĆŸda sama nije znala za to. Ipak, prema drugim podacima, iza Coco Chanel stoji viĆĄe od deset uspjeĆĄno izvedenih ĆĄpijunskih misija.

Coco Chanel, poznata francuska dizajnerica, koja je preokrenula svijet ĆŸenske mode, uvodeći mnoge elemente tradicionalne muĆĄke garderobe. Coco se u dizajniranju odjeće vodila načelima raskoĆĄne jedinstvenosti.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,