Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ISTINA NA HRT-U: Mišak u manje od minutu ‘sasuo ljudima sve u facu’! (VIDEO)

ISTINA NA HRT-U: Mišak u manje od minutu ‘sasuo ljudima sve u facu’! (VIDEO)

kresimir-misak-hrtISTINA NA HRT-U: Mišak u manje od minutu ‘sasuo ljudima sve u facu’! (VIDEO)

Prikazao je suštinu korporatizma na javnoj televiziji!

Emisija novinara Krešimira Mišaka – Na rubu znanosti emitira se na HRT-u već 14 godina. U tom razdoblju hrvatskoj javnosti rečene su mnoge stvarnosti i istine koje nismo mogli čuti nigdje drugdje.

U tom stilu, Mišak je manje od dvije minute “sasuo” ljudima u lice istinu i raskrinkao korporatizam koji se uvukao u sve pore ljudskog života, od čovjekovog rođenja do njegove smrti.

Krajnja želja korporatizma, kao i svakog drugog totalitarnog sustava, jest da uđe u domove i misli ljude, da sve potpuno podredi sebi. To je teško silom, ali se može napraviti programiranjem, gdje će onda ovce same sebe čuvati – zaljučak je Mišakove dvominutne lekcije.
 

 
Korporatizam je bio ekonomska strana fašizma, koja se temeljila na spoju jake nedemokratske centralizirane vlade s velikim korporacijama. No, ta je praksa prisutna i danas. Profesor Jeffrey Grupp smatra da čak nadilazi težnju za profitom i zadire u svaku poru života i predstavlja psihološku kategoriju.

Ljudima se kroz korporativne medije usađuje stav da korporativni sustav predstavlja najnaprednije duštvo.

Grupp govori o porobljavanju ljudskog duha građana svijeta od strane golemih monopolističkih svjetskih korporacija koje kontroliraju resurse, zemlju, rat, medicinu, informaciju, hranu, prijevoz, vodu, poštu, obrazovanje i razmišljanje.
 
Cijela emisija:

 

 
(dnevno.hr/uredio:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,