Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » DOKTORI SU GA OTPISALI: Ovaj čovjek je pobijedio 2 tumora, evo što je pio (VIDEO)

DOKTORI SU GA OTPISALI: Ovaj čovjek je pobijedio 2 tumora, evo što je pio (VIDEO)

bozo-lijecenjeIako su mu liječnici davali male šanse da preživi, ​​Božo je odlučio da se ne preda

Bjelopoljac Božo Kojović iz sela Gorice u Vraneškoj dolini, nakon 10 godina borbe za život i operacija čak dva karcinoma, na grlu i na plućima, može odahnuti.

Iako su mu liječnici davali male šanse da preživi, ​​Božo je odlučio da se ne preda. Isposničkog izgleda, s malo nade za oporavak, informirao se o bolesti i načinu liječenja, usput ne zaobilazeći ni narodne lijekove.

“Sve smo radili da mu olakšamo bolest, da mu pomognemo. Što god da sam čula, spremala sam, pokušavala na sve načine da ga izvučemo iz smrti … “, priča njegova supruga Bosiljka.

Božo je promijenio i način prehrane, odbacio je cigarete i alkohol, a vodu za piće zamijenio je surutkom i čajevima. Uz propisane lijekove, koristio je mlade cvjetove jele, i med od maslačka. Recept za lijek od kojeg se Božo oporavio i počeo raditi nije tajna, kaže njegova supruga.

Recept…

“Korjen od maslačka se iščupa, treba paziti kad se čupa da se čitav korijen iščupa, da iz njega ne istoče ljekoviti sokovi. Na četiri litre vode stavim šaku korijena, to se zagrije do vrenja, minutu samo. Ostavi se da odstoji desetak minuta i procijedi. Po jednu žlicu meda u to i pije se” – rekla je Bosiljka.

Svima koji obole od ove opake bolesti, Božo poručuje da slušaju savjete liječnika, ali i da uzimaju prirodne lijekove.
 

 
(Vijesti.me/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , ,