Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VRATA PAKLA: U dvorištu im se otvorila rupa od čak 90 metara. Pogledajte kakvog je oblika…

VRATA PAKLA: U dvorištu im se otvorila rupa od čak 90 metara. Pogledajte kakvog je oblika…

rupa-engleskaStručnjaci kažu da je isto tako moguće da će se površinski dio rupe širiti i da može ‘progutati’ dio ili čak cijelu kuću

Kako bi se gradić u Engleskoj mogao obnavljati i širiti, inženjeri prema starim kartama buše tlo na mjestima gdje su se nekada nalazili rudnici kako bi utvrdili koliko su bili duboki. No, ovaj ih je rudnik preduhitrio.

Mark Thomas dronom je uspio snimiti nevjerojatnu rupu koja se otvorila uz rub kuće u Scorrieru blizu Redrutha u Cornwallu (Engleska). Ona je samo do razine vode duboka nevjerojatna 92 metra, a koliko je duboka još ispod toga zasad nije poznato, piše Daily Mail.

Zanimljivo, rupa se otvorila u trenutku kada su inženjeri bušili tlo kako bi utvrdili koliko je bio dubok rudnik koji se nekad tu nalazio. S obzirom da se rupa otvorila sama od sebe, moglo bi se reći da im je priroda skratila naporni posao.

Nažalost, rupa je pritom progutala i dio terase te polovicu garaže zbog čega će aktualni vlasnik sigurno imati značajnijih problema s prodajom, ukoliko se na to odluči. Naime, pitanje je koliko je uspješna sanacija uopće moguća u ovoliko drastičnom slučaju.

Stručnjaci kažu da je isto tako moguće da će se površinski dio rupe širiti te tako ‘progutati’ dio ili čak cijelu kuću.

Inače, cijela ta regija nekada je bila premrežena rudnicima pa stručnjaci bušenjima pokušavaju doznati gdje su se oni nekada nalazili kako bi se mogla planirati moderna gradnja i kako se, na kraju krajeva, ne bi ponovili ovakvi slučajevi.
 

 
(24sata.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , ,