Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SPOL JE NAPOKON VAN MODE U AMERICI: Manje od polovice mladih Amerikanaca sebe smatra heteroseksualcima

SPOL JE NAPOKON VAN MODE U AMERICI: Manje od polovice mladih Amerikanaca sebe smatra heteroseksualcima

spol-amerikaMEĐU ONIMA DO 20 GODINA – 56 % ZAZIRE KUPOVATI “KRPICE” NAMJENJENE DRUGOM SPOLU

Američka agencija J. Walter Thompson Innovation Group napravila je istraživanje koje je pokazalo da manje od polovice žitelja SAD uzrasta 13-20 godina sebe smatra strogo heteroseksualnim.

Sasvim konkretno, objavila je da samo 48 posto pripadnika “generacije Z” – kako je označavaju američki sociolozi i psiholozi – za sebe tvrdi da su heteroseksualni.

Među Amerikancima koji imaju između 21 i 34 godine takvih je znatno više – 65 posto.

Ispostavilo se također da preko jedne trećine “generacije Z” sebe smatra biseksualnim. U ovoj ili onoj mjeri.

Takvih je u skupini do 34 godine “samo” 24 posto.

Isto istraživanje je pokazalo da 43 posto onih iz skupine do 20 godina poznaje bar nekoga tko sebe identificira “genderno nutralnim riječima”, a da se oko 56 posto ustručava (neugodno im je) kupovati “krpice” namijenjene pripadnicima drugog pola.

Kako je izjavio Shepard Laflin, šef sektora u tvrtki J. Walter Thompson za proučavanje trendova, istraživanje je otkrilo da mladi u SAD više nisu skloni gendernoj pripadnost te da je gledaju kao dvojnu opoziciju i da gendernu pripadnost više ne smatraju presudnom za samoidentifikaciju osobnosti.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,