Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ovo je prirodni lijek protiv Helico bakterije koja uzrokuje nastanak ─Źira na ┼żelucu! – RECEPT

Ovo je prirodni lijek protiv Helico bakterije koja uzrokuje nastanak ─Źira na ┼żelucu! – RECEPT

Sempervivum-tectorumHelicobacter pylori (H. pylori) spiralna je bakterija koja je na─Ĺena na sluznici ─Źovjekova ┼żeluca i jedina je bakterija koja mo┼że pre┼żivjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u ┼żelucu

Ova bakterija dovodi do dugotrajne (kroni─Źne) upalne reakcije ┼żeluca (gastritisa) .Helicobacter pylori infekcija, koja uzrokuje vi┼íe od 90% ulkusa (─Źira) dvanaesnika i do 80% ulkusa ┼żeluca.

Helicobacter pylori (H. pylori) spiralna je bakterija koja je na─Ĺena na sluznici ─Źovjekova ┼żeluca i jedina je bakterija koja mo┼że pre┼żivjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u ┼żelucu. Ova bakterija dovodi do dugotrajne (kroni─Źne) upalne reakcije ┼żeluca (gastritisa).

Na─Źin prijenosa bakterije H. pylori jo┼í nije potpuno istra┼żen. Dosada┼ínja istra┼żivanja upu─çuju na to da se infekcija prenosi izravno od zara┼żene osobe na zdravu, ali nije isklju─Źen prijenos inficiranom hranom ili vodom te ┼żivotinjama. Infekcija je zastupljenija u osoba koje ┼żive u lo┼íim socio-ekonomskim uvjetima. Procjenjuje se da je inficirano vi┼íe od 50% odraslih stanovnika u razvijenim i 80% do 90% stanovnika zemalja u razvoju.

Infekcija H.pylori po─Źinje ulaskom bakterije u probavni sustav. Ako se ne lije─Źi, infekcija bakterijom H. pylori u ve─çine bolesnika traje do┼żivotno.

─îuvarku─ça (lat. Sempervivum tectorum) je biljka iz porodice Crassulaceae, naziva se jo┼í O zlu ┼żivo. Raste u planinama zapadne, srednje i ju┼żne Europe. Postoji i veliki broj kultiviranih odlika, a kao ukrasna biljka uzgaja se ve─ç oko 200 godina. Ljekovita je, a mladi su listovi jestivi.

Lijek protiv Helico bakterije

RECEPT


- 300 g listi─ça biljke ─Źuvarku─ça (Sempervivum tectorum)
– 2 ┼żlice meda (opcija)

Listi─çe ─Źuvarku─çe samljeti u stroju za meso, mada vjerujem da neka sli─Źna obrada u multipraktiku ili blenderu je dovoljno dobra. Promije┼íajte s medom i uzimati jednu ┼żlicu ujutro nata┼íte. Med nije neophodno dodavati, vi┼íe je radi okusa, da bi se bolje koristilo. ─îuvati u hladnjaku.

┼Żena koja mi je ovo ispri─Źala mi je rekla da se koriste tri ovakve ture zaredom i napravi pregled nakon ┼íest mjeseci. Kod nje bakterije vi┼íe nije bilo, kao ni tegoba. A ina─Źe su joj davali mnogo jake antibiotike koji su joj smetali.

Lijek protiv ─Źira na ┼żelucu

RECEPT

- 100 listi─ça bokvice
– 1 tegla meda

Nasijeckane listi─çe bokvice promije┼íati s medom. Treba da odstajati 15 dana prije kori┼ítenja. ─îuvati u hladnjaku. Uzimati po ┼żlicu dnevno na prazan ┼żeludac. ─îovjek ka┼że da je bio pred operacijom ─Źira na ┼żelucu i da ga je ovo spasilo.

Nadam se da će ovo nekome još pomoći.

Bokvica, poznata i kao konjska rebra, mala bokvica, koncula, ┼żilovlak, trputac (lat. Plantago), je rod biljaka iz porodice Plantaginaceae.

bokvica-zeludac
 
(Zdrava priroda,lijecnik.hr/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,