Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ovo je prirodni lijek protiv Helico bakterije koja uzrokuje nastanak čira na želucu! – RECEPT

Ovo je prirodni lijek protiv Helico bakterije koja uzrokuje nastanak čira na želucu! – RECEPT

Sempervivum-tectorumHelicobacter pylori (H. pylori) spiralna je bakterija koja je nađena na sluznici čovjekova želuca i jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu

Ova bakterija dovodi do dugotrajne (kronične) upalne reakcije želuca (gastritisa) .Helicobacter pylori infekcija, koja uzrokuje više od 90% ulkusa (čira) dvanaesnika i do 80% ulkusa želuca.

Helicobacter pylori (H. pylori) spiralna je bakterija koja je nađena na sluznici čovjekova želuca i jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu. Ova bakterija dovodi do dugotrajne (kronične) upalne reakcije želuca (gastritisa).

Način prijenosa bakterije H. pylori još nije potpuno istražen. Dosadašnja istraživanja upućuju na to da se infekcija prenosi izravno od zaražene osobe na zdravu, ali nije isključen prijenos inficiranom hranom ili vodom te životinjama. Infekcija je zastupljenija u osoba koje žive u lošim socio-ekonomskim uvjetima. Procjenjuje se da je inficirano više od 50% odraslih stanovnika u razvijenim i 80% do 90% stanovnika zemalja u razvoju.

Infekcija H.pylori počinje ulaskom bakterije u probavni sustav. Ako se ne liječi, infekcija bakterijom H. pylori u većine bolesnika traje doživotno.

Čuvarkuća (lat. Sempervivum tectorum) je biljka iz porodice Crassulaceae, naziva se još O zlu živo. Raste u planinama zapadne, srednje i južne Europe. Postoji i veliki broj kultiviranih odlika, a kao ukrasna biljka uzgaja se već oko 200 godina. Ljekovita je, a mladi su listovi jestivi.

Lijek protiv Helico bakterije

RECEPT

- 300 g listića biljke čuvarkuća (Sempervivum tectorum)
– 2 žlice meda (opcija)

Listiće čuvarkuće samljeti u stroju za meso, mada vjerujem da neka slična obrada u multipraktiku ili blenderu je dovoljno dobra. Promiješajte s medom i uzimati jednu žlicu ujutro natašte. Med nije neophodno dodavati, više je radi okusa, da bi se bolje koristilo. Čuvati u hladnjaku.

Žena koja mi je ovo ispričala mi je rekla da se koriste tri ovakve ture zaredom i napravi pregled nakon šest mjeseci. Kod nje bakterije više nije bilo, kao ni tegoba. A inače su joj davali mnogo jake antibiotike koji su joj smetali.

Lijek protiv čira na želucu

RECEPT

- 100 listića bokvice
– 1 tegla meda

Nasijeckane listiće bokvice promiješati s medom. Treba da odstajati 15 dana prije korištenja. Čuvati u hladnjaku. Uzimati po žlicu dnevno na prazan želudac. Čovjek kaže da je bio pred operacijom čira na želucu i da ga je ovo spasilo.

Nadam se da će ovo nekome još pomoći.

Bokvica, poznata i kao konjska rebra, mala bokvica, koncula, žilovlak, trputac (lat. Plantago), je rod biljaka iz porodice Plantaginaceae.

bokvica-zeludac
 
(Zdrava priroda,lijecnik.hr/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , ,