Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Tajni izvje┼ítaj NATO-a: Rusija pre┼íi┼íala snage Saveza u Siriji

Tajni izvještaj NATO-a: Rusija prešišala snage Saveza u Siriji

su-avionIako SAD javno kritizira operaciju Moskve u Siriji, podaci ameri─Źkih analiti─Źkih centara pokazuju da ruske Oru┼żane snage djeluju profesionalno i precizno

NATO je poslao mnogo vi┼íe zrakoplova nego Moskva, ali ruska operacija pokazuje mnogo bolji rezultat zahvaljuju─çi odli─Źnoj obuci pilota i snazi ÔÇőÔÇőaviona, pi┼íe njema─Źki list Fokus, pozivaju─çi se na tajni analiti─Źki izvje┼ítaj organizacije.

U dokumentu se navodi da 40 ruskih lovaca koji se nalaze u Latakiji izvode do 75 naleta dnevno, svaki put nanose─çi “to─Źne i u─Źinkovite udare” po pozicijama Daesu-a. Pritom, snage NATO-a koje imaju 180 vojnih zrakoplova uni┼ítavaju svakodnevno samo 20 meta.

Rusija u Siriji koristi najsuvremeniju tehniku: npr, Moskva je poslala u Latakiju ─Źetiri aviona Su-35, koji prema procjenama stru─Źnjaka, nadilaze ve─çinu zapadnih aviona.

Osim toga, u svojim prora─Źunima Moskva koristi podatke sirijskog zra─Źnog izvi─Ĺanja i podatke ruskih specijalnih slu┼żbi koje redovito saop─çavajuu o strate┼íki va┼żnim objektima, navodi se u dokumentu.

Analiti─Źari saveza navode da je upravo ruska operacija natjerala teroriste Daesu-a da bje┼że s okupiranog teritorija i prekinu ┼żestoku “demonstraciju sile”.

“Iako zapadni politi─Źari stalno govore o napadima Rusije na pobunjenike i mnogobrojne ┼żrtve me─Ĺu civilima, u izvje┼í─çu se ne spominju civili koji su nastradali u ruskim zra─Źnim napadima“, nagla┼íava Fokus.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,