Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Tajni izvještaj NATO-a: Rusija prešišala snage Saveza u Siriji

Tajni izvještaj NATO-a: Rusija prešišala snage Saveza u Siriji

su-avionIako SAD javno kritizira operaciju Moskve u Siriji, podaci američkih analitičkih centara pokazuju da ruske Oružane snage djeluju profesionalno i precizno

NATO je poslao mnogo više zrakoplova nego Moskva, ali ruska operacija pokazuje mnogo bolji rezultat zahvaljujući odličnoj obuci pilota i snazi ​​aviona, piše njemački list Fokus, pozivajući se na tajni analitički izvještaj organizacije.

U dokumentu se navodi da 40 ruskih lovaca koji se nalaze u Latakiji izvode do 75 naleta dnevno, svaki put nanoseći “točne i učinkovite udare” po pozicijama Daesu-a. Pritom, snage NATO-a koje imaju 180 vojnih zrakoplova uništavaju svakodnevno samo 20 meta.

Rusija u Siriji koristi najsuvremeniju tehniku: npr, Moskva je poslala u Latakiju četiri aviona Su-35, koji prema procjenama stručnjaka, nadilaze većinu zapadnih aviona.

Osim toga, u svojim proračunima Moskva koristi podatke sirijskog zračnog izviđanja i podatke ruskih specijalnih službi koje redovito saopćavajuu o strateški važnim objektima, navodi se u dokumentu.

Analitičari saveza navode da je upravo ruska operacija natjerala teroriste Daesu-a da bježe s okupiranog teritorija i prekinu žestoku “demonstraciju sile”.

“Iako zapadni političari stalno govore o napadima Rusije na pobunjenike i mnogobrojne žrtve među civilima, u izvješću se ne spominju civili koji su nastradali u ruskim zračnim napadima“, naglašava Fokus.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,