Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Prestala je jesti mliječne proizvode, meso, jaja i šećer. Život joj je postao savršen

Prestala je jesti mliječne proizvode, meso, jaja i šećer. Život joj je postao savršen

ella-rehranaŽivot je mnogo ljepši ako ga živimo punim plućima, zdravo i bez namirnica koje nam ne prijaju, a zdravstveni guru i blogerica Ella Woodward to je i dokazala

Ella Woodward (24) je nakon što joj je dijagnosticirana rijetka bolest izbacila prerađene namirnice, šećer, jaja, meso i mliječne proizvode.

Nakon toga njezin život se promijenio na bolje, a svojim primjerom danas inspirira mnoge koji su u dilemi kada je riječ o ovako radikalnim promjenama.

Iako joj je u početku bilo veoma teško, odlučila je ustrajati u svojoj namjeri i potruditi se da joj jelovnik i bez ovih namirnica bude raznovrsan i dovoljno interesantan.

Nakon nekoliko mjeseci jedenja iste veganske hrane, odlučila je proširiti svoje horizonte, i krenuti malo eksperimentirati. Napravila je blog “Deliciously Ella”, na kojem dijeli svoje recepte i iskustva s drugima.

Ekipa Daily Mail-a posjetila je Ellu i porazgovarala s njom o tome kako započinje dan i kako izgleda njen dnevni meni.

Ovisno o tome kakav me dan očekuje biram i jelovnik. Obično pojedem zobenu kašu s bademovim mlijekom i maslacem, a dodam i neko voće uglavnom borovinicama ili brusnice. Chia sjemenke su također sjajan izbor pogotovo ako žurite – objašnjava Ella.

Kada je ručak u pitanju, Ella priznaje da uglavnom pojede ostatke od prethonog obroka ili od jučerašnjeg dana, ali se također ne ustručava grickati između obroka. Sama pravi mikseve od pahuljica od kokosa, lješnjaka, badema i kaže da joj ovakva užina nevjerojatno prija, al ii dugo drži sitom.

Večera je moj omiljeni obrok i tada obično napravim neki vege gulaš sa smeđim rižom, čilijem, karijem i drugim interesantnim začinima koji se fenomenalno slažu s kokosvim mlijekom, a koje je također vrlo zdravo – ističe Ella.

Kada je riječ o vježbanju, ova mlada blogerica ne forsira sebe da radio no što joj pada teško, već se okreće aktivnostima koje je čine sretnim, a po njoj, ovo je pravi ključ za uspjeh.

Obožavam jogu, pilates, trčanje i utege, pa se trudim da kombiniram te aktivnosti. Nedavno sam pretrčala polumaraton, pa se sada trudim da povećam svoju izdržljivost i da sljedeći put odem do kraja – kaže ona i dodaje da joj fizička aktivnost pomaže da se oslobodi stresa i da je od neprocjenjive važnosti za psihu.

TAJNA PERFEKTNE KOŽE LEŽI U …

Slagala bih kada bih rekla da nema razlog zbog kojeg imam lijepu kožu. Jasno je koliko prehrana utječe na ten, a ja se svakako trudim da koristim samo prirodnu šminku i kozmetiku, a vjerujte mi da to puno znači – objašnjava mlada blogerica.

DANI ZA PROBAVU

Mnogi nutricionisti koji surađuju s poznatim ličnostima kažu da svojim klijentima ne zabranjuju određene namirnice, kao ni brzu hranu, ali naglašavaju da je takav grijeh dozvoljn tek ponekad.

Ipak, Ella ne vjeruje u ovakav koncept, jer kako kaže, ne misli da bi hranu trebalo dovoditi u vezu s krivnjom.

Zdrav način života je divan i zada zaista mnogo više uživate u svmu, to nije nikakva kazna, pa ne mislim ni da bi trebalo imati dane za probavu. I sama sebi dozvoljavam razne slatkiše, ali su i oni zdravi i mahom organskog porijekla – kaže Ella.

DORUČAK SA Chia sjemenkama

- 1 banana 
– 2 žličice čia sjemenki

Uzmite jednu veću zrelu bananu pa je viljuškom ispasirajte. Chia sjemenke prelijte vodom i ostavite oko 15 minuta da nabubre, a zatim ih pomiješajte s bananom i pojedite.
 
(zena.blic.rs/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,