Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Rusko tajno oružje izazvalo paniku na Zapadu

Rusko tajno oružje izazvalo paniku na Zapadu

podmornica-rusijaRusija bi u Siriji mogla upotrijebiti “tajno oružje” i da samim tim Zapadu uputi izazov na koji ne bi imao čime odgovoriti, piše analitičar britanskog lista Observer

Povod za paniku na Zapadu bila je izjava zapovjednika crnomorske flote, admirala Aleksandra Vitka, da će u operaciji u Siriji, u sastavu Sredozemnom skupine Vojno-mornaričke flote Rusije biti angažirane najnovije podmornice naoružane raketnim kompleksom “kalibar”.

U prosincu 2015. godine podmornica “Rostov na Donu” već je lansirala krstareće rakete iz Sredozemnog mora na teroriste Daesu-a u Siriji.

“To nisu obične podmornice. One su najtiše i najneprimetnije na svijetu, zbog toga ih NATO zove ‘crnim rupama’ “, naglašava autor Observer .

Glavne prednosti ruske podmornice “Rostov na Donu” jesu njena mala masa i razmjere: ona može izvoditi složene manevre pri brzini od 40 kilometara na sat.

Pored toga, “Rostov na Donu” može biti pod vodom do 45 dana, a nečujnost podmornice čini je praktički nevidljivom za protivnika.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,