Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ‘Istrenirao’ pčele da prave med iz marihuane! (VIDEO)

‘Istrenirao’ pčele da prave med iz marihuane! (VIDEO)

pcele-kanabisOvaj Francuz je uspio da istrenirati svoje pčele da mu proizvode med iz marihuane!

Med koji dobija iz marihuane Nikolas je nazvao “CannaHoney”. Po njegovim riječima, pčele “izvlače” resin iz konoplje, kojeg on osobno smatra jako ljekovitim.

“Naučio sam ih i da sakupljaju šećer iz voća, umjesto cvijeća”, kazao je medijima Nikolas kada su ga upitali za njegove istrenirane pčele.

S obzirom na to da nemaju endokanabinoidni sastav, insektima ova biljaka ne šteti već je vrsta hrane. Pčelar smatra da sve što prođe kroz njihovo tijelo bude kasnije poboljšano.

Ipak, ova zanimljiva ideja nije nova. Postoje informacije o pokušajima znanstvenika i pčelara da ubrizgaju konoplju u med, ali niko nije uspio to izvesti.

Francuski pčelar Nikolas je prvi izgleda uspio u ovome da dobije med iz kanabisa kojeg prave njegove pčele.

Nikolas je inače ljubitelj prirode i insekata od djetinjstva, takođe veliki zagovornik medicinske konoplje. Pčelarstvom se bavi preko 20 godina.

Dresuru pčela za proizvodnju meda iz konoplje proučava od 2006. godine a prije tri godine pokazao se prvi uspjeh sa ovim “istreniranim pčelama” koje sada proizvode med od kanabisa (marihuane).

Nikolas za sada posjeduje trideset košnica, a posao planira nastaviti u Španjolskoj, gdje su manja ograničenja i više profesionalaca u području pčelarstva.
 

 
(zanimljivostidana.com/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,