Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ASTRONOMI IZNENAĐENI MISTERIOZNIM ZVUKOVIMA IZ SVEMIRA: Ulovljeni tajanstveni ‘signali vanzemaljaca’ (VIDEO)

ASTRONOMI IZNENAĐENI MISTERIOZNIM ZVUKOVIMA IZ SVEMIRA: Ulovljeni tajanstveni ‘signali vanzemaljaca’ (VIDEO)

vanzemaljci-signalAstronomi nisu sigurni što uzrokuje misteriozne zvukove od kojih je većina nepoznata i nisu ih nikad čuli

Znanstvenici su navodno ‘uhvatili’ dugačak, repetitivan zvuk iz dalekog svemira, no nitko nije siguran odakle je došao.

Tajanstveni radio signali, koji su nedavno pronađeni u dalekoj galaksiji, postali su još mističnije s obzirom na to da su astronomi ponovo registrirali jedan takozvani “signal vanzemaljaca”, što stavlja pod sumnju cjelokupnu teoriju o njihovoj neperiodičnosti

Tajanstvene signale prvi put su slučajno otkrili australski astronomi 2007. godine prilikom promatranja neutronskih zvijezda, odnosno pulsara.

Znanstvenici su narednih godina uspjeli pronaći tragove još devet sličnih signala, što ih je navelo da pomisle da su oni umjetnog podrijetla, te da su možda došli od vanzemaljaca.

Međutim, otkriće od prije nekoliko tjedana ih je demantiralo, budući da je ustanovljeno da je izvor tih signala eliptična galaksija, koja se nalazi na udaljenosti od šest milijardi svjetlosnih godina od Mliječnog puta, te da se ovakvi signali rađaju u procesu spajanja neutronskih zvijezda ili drugih kompaktnih objekata koji se potom pretvaraju u crnu rupu.

Naime, znanstvenik s kanadskog sveučilišta Paul Schultz je krajem prošle godine otkrio da se jedan od prvih pronađenih signala (FRB 121102) ponovno emitirao iz iste točke u zviježđu Kočijaš, gdje je pronađen prije četiri godine.

Riječ je, kako je rekao, o “dvojniku” tog signala, koji je imao istu snagu, duljinu trajanja i ostale parametre.

Shultz je zatim nakon višemjesečnog promatranja pronašao mnoštvo sličnih signala, što je opovrglo sve dosadšnjim pretpostavke o tome da su ti signali neperiodične, kao i da je njihov izvor kozmička pojava, poput magnetara – mlade neutronske zvijezde s ultrajakim magnetskim poljem, koje proizvodi moćnu radio- emisiju.

Schultz, međutim, ističe da njegovo otkriće ne opovrgava vangalaktičko porijeklo ovih signala.

Znanstvenici sada žele pridobiti podršku ostalih radio-astronoma kako bi ih objedinili u jednu virtualnu “antenu” za traženje te udaljene galaktike, čije bi otkriće bilo veoma važno kako bi se utvrdilo koja je teorija o nastanku ovih signala točna.

FB KOMENTAR: Poruka glasi: Dobar dan, ovdje vanzemaljac, jel mogu dobit planet debila koji se međusobno ubijaju oko ideje čija je religija miroljubivija?
 


 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,