Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Soros počeo kupovati zlato da bi rušio Putinovu Rusiju

Soros počeo kupovati zlato da bi rušio Putinovu Rusiju

soros-rusijaU SVIJETU SE MNOGO VIŠE TRGUJE “PAPIRNATIM ZLATOM” NEGO PRAVIM – ODNOS JE 300:1

VelikiI svjetski investitori su 2016. godine nastavili pretvaraju svoju financijsku imovinu u fizičko zlato.

Prema podacima njujorške burze Comex, gdje se trguje futuresima za zlato, u usporedbi s kolovozom 2015. godine zalihe fizičkog zlata smanjile su se osam puta, pritom je ostao nepromijenjen ukupan broj ugovora o prodaji žutog metala – 40 milijuna trojskih unci.

Uslijed toga, u New Yorku krajem siječnja 2016. godine 99,81 posto prodanih futures za zlato fizički nije bilo osigurano zlatom. A odnos između “papirnog” zlata (ugovora o prodaji) i fizičkog u ovom trenutku iznosi 1: 300 u korist “papirnog”.

Podaci govore da su u posljednjih nekoliko godina glavni kupci zlata Kina, Indija i Rusija.

U tom svjetlu vrlo zanimljivu izjavu dao je financijski špekulant George Soros, koji je izjavio da će u Rusiji 2017. godine doći do defaulta. Čim dođe rok za vraćanje značajnog dijela stranih kredita.

U svojoj knjizi “Alkemija financija”, koja je ugledala svjetlost dana još krajem 1980-tih, Soros piše da je primijetio kako njegove izjave mogu kardinalno utjecati na tržišta i čak na ekonomije suverenih zemalja, i odmah se ogradio da se trudi da ne daje takve izjave.

Soros cijeni svoje riječi, i ono što je rekao o Rusiji – nije tek tako.

I zaista, kako prenose zapadni mediji, Soros, koji napušta dionice i druge financijske instrumente i aktivno kupuje zlato, pokušava izazvati paniku radi rušenja rublje.

Postižući time da ruska središnja banka, umjesto da kupuje na tržištu devize ili zlato u cilju slabljenja rublje, počne ih prodaje radi jačanja rublje. Tada će se na tržištu povećati ponuda fizičkog zlata, što će omogućiti da se privremeno zadržati rast cijene zlata i imovine tvrtka za proizvodnju zlata, koje Soros također kupuje.

Međutim, svoditi takve izjave, čak i velikog financijskog igrača, samo na interese njegovog biznisa bilo bi u najmanju ruku nesmotreno.

Previše je onih na Zapadu koji sanjaju svođenje računa s Rusijom. I sigurno je da će iskoristiti svaki propust rukovodstva zemlje da im san postane java.

Zato se izjave takvih odioznih likova poput George Sorosa ne smiju zanemariti.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,