Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA-in astronaut Scott Kelly nakon godine dana u svemiru vratio se na Zemlju: Evo što je rekao!

NASA-in astronaut Scott Kelly nakon godine dana u svemiru vratio se na Zemlju: Evo što je rekao!

scot_kelly_astrounaut_fejsSjećate li se kada su prije 30 godina ruske astronaute iznosili iz svemisrske kapsule koja se spustila na Zemlju, jer su im mišići bili previše oslabljeni bestežinskim stanjem? Ovaj NASA-in rekorder izgleda kao da nikada nije napustio Zemlju

Na ISS-u su Kelly i Kornijenko proveli 340 dana što je dosad najdulja svemirska misija.

Američki astronaut Scott Kelly nakon godine dana provedene u svemiru u 5.25 sletio je na Zemlju s Međunarodne svemirske postaje. Osim njega, na Zemlju su se vratili i njegovi ruski kolege Mihail Kornijenko i Sergej Volkov.

Na ISS-u su Kelly i Kornijenko proveli 340 dana što je dosad najdulja svemirska misija.

Ovim je Kelly postavio američki rekord kao astronaut koji je ukupno proveo najviše dana u svemiru – ukupno 540.

“Zrak je ovdje tako dobar. Pitam se zašto ste svi tako “zabundani’”, uzviknuo je Scott Kelly po izlasku iz kapsule, prema snimkama koje je prikazala američka svemirska agencija (NASA).

Nije mu na pamet palo reći: “Drago mi je što sam izvukao živu glavu i što sam živ i zdrav”, što bi svaki normalan čovjek rekao.

Sada će NASA pručavati Kellyja i njegovog jednojajčanog blizanca koji je također astronaut. Zanima ih kako na vid, imunološki sustav, bakterije u crijevima, gubitak mišića i gustoće kostiju, mentalno zdravlje i druge zdravstvene aspekte djeluje boravak u svemiru. A sve u svrhu kako bi razvili plan za moguću misiju na Mars koja bi trajala dvije godine, javlja Reuters.

Naime, u 22:15 astronauti su ušli u kapsulu Sojuz. U 1:45 započela je procedura odvajanja od Međunarodne svemirske postaje. U Kazahstan su Kelly, Korinenko i Volkov sletjeli u 5:25.

Kelly je samo pokuksni kunić kao njegov brat. Da li je NASA ovaj puta izabrala blizance da bi što bolje mogla simulirati uvjete na Zemlji? U slučaju da je jedan bolestan, drugi ga zamjeni u misiji koja i nije tako kratkotrajna, no NASA se morala uvjeriti da će uspjeti.

Postavlja se pitanje, zašto NASA koja je istraživala prije 50 godina utjecaj bestežinskog stanja na ljudsko tijelo, ponovo se vraća na početak i ponovo istražuje tu istu stvar.

Zašto već ne putuju na Mjesec na dnevnoj bazi, nego ponovo istražuju ono što nema previše znanstvene dubine, utjecaj bestežinskog stanja na čovjeka.

Nitko ne spominje svemirsku radijaciju koja postoji u svemiru i koja prolazi kroz 2-3 cm debelu oplatu Internacionalne svemirske postaje. Ako uopće postoji radijacija, ili ako smijemo tako reći, ako uopće postoje ljudi u ISS-u, ili se već to odigrava po dobrom starom scenariju hollywoodskih studija.
 

 

 
(dnevno.hr/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,