Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Opljačkani do kostiju: Cijela Grčka je na prodaju, evo tko će biti novi vlasnik i kakva ih budućnost čeka…

Opljačkani do kostiju: Cijela Grčka je na prodaju, evo tko će biti novi vlasnik i kakva ih budućnost čeka…

grcka-prodatja-bankrotPojavio se “Plan razvoja sredstava” u Grčkoj i svodi se na privatizaciju države. Grčke pomorske luke, aerodromi, motodromu, naftne kompanije, vodovodi i plinovodi, nekretnine i vikend odmarališta su sada na prodaju

Do guše zadužena Grčka je prisiljena prodati sve što stigne. Grčki Javni fond za razvoj sredstava je objavljen od strane njemačkog političara Swena Gigolda, koji je naveo da Grci “nemaju pojma” što će se prodati iako imaju pravo to znati.

Prodavanje grčkih sredstava s ciljem ostvarivanja 50 milijardi eura su zahtijevali grčki kreditori, odnosno Trojka (European Commission (EC), the European Central Bank (ECB) and the International Monetary Fund (MMF).

U planu se navodi da će 66% kompanija za distribuciju i obradu plina biti prodano Azerbajdžanu. Biti će prodano 35% prve grčke naftne rafinerije, zajedno sa 17% distributera struje i 65% distributera plina Deppa.

Železnice i autobusne linije će postati potpuno privatizirane, zajedno sa telefonskom i poštanskom službom.

Čak i prije nego što je postignut sporazum o paketu pomoći i prije nego što je novac stigao u grčke banke, Nijemci su dobili dozvolu da preuzmu 14 grčkih aerodroma u narednih 40 godina, plaćajući za to 1,23 milijarde eura.

Fraport će biti vlasnik grčkih najpopularnijih turističkih otočnih aerodroma.

Od cifre od 50 milijardi eura koja treba da se dostigne prodavanjem sredstava i dionica, za sada je pao dogovor samo o dostizanju 7,7 milijardi eura.

Nick Dirden, ekonomski stručnjak i sudionik kampanje, navodi da “nema smisla prodavati vrijedna sredstva u najgoroj depresiji u Europi u posljednjih 70 godina”. Dirden je pišući za Global Justice Now naveo: “Veći dio zarađenog novca će otići kreditorima za otplatu dugova i za rekapitalizaciju grčkih banaka.

Od njemačkih avio kompanija do telefonskih kompanija i francuskih željeznica, svi će profitirati na grčkoj ekonomiji. Da ne spominjemo europske banke za ulaganja i pravne tvrtke koje zarađuju usput.

Ovakvo djelovanje će nametnuti nezgodnu politiku Grčkoj … radnici će dobivati ​​otkaze i njihovi uvjeti života će biti pogoršani, dok će elita u Europi profitirati “.

Izgleda da se povijest ponavlja.

Njemački biznismen i arheolog, Heinrich Schliemann, na grub način je 1871. godine iskopavao drevni grčki grad Troju, tako što je koristio dinamit, uništivši mnoge značajne artefakte. Njegove metode su iskritizirane, ali plijen iz Troje je ostao u njegovim rukama i završio u Berlinskoj kolekciji 1884. godine.

Danas plijen iz Grčke ponovno završava u rukama Njemačke, odnosno Trojke, koja će nadzirati svaki sporazum i odlučivati ​​u kom pravcu će se kretati novac.
 
(webtribune.rs/uredio:NSP)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , ,