Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » STRAVA U MOSKVI: Muslimanka obučena u crno s odsječenom glavom djeteta u ruci vikala ‘Alahu akbar’

STRAVA U MOSKVI: Muslimanka obučena u crno s odsječenom glavom djeteta u ruci vikala ‘Alahu akbar’

muslimanka-glavaŽena obučena u crno s odsječenom glavom djeteta u rukama uhićena je kod moskovske stanice metroa “Oktobarsko polje”, uzvikivala je ‘Alahu akbar’

Policija je evakuirala prostor oko stanice metroa u Moskvi jer se tamo nalazi ‘žena obučena u crno s dječjom glavom u ruci’, javlja RT.com.

Prema prvim informacijama, radi se o dadilji koja je ubila četvorogodišnju djevojčicu, a zatim vikala da je terorist i zaprijetila da će se dići u zrak” kod stanice na sjeverozapadu ruske metropole.

Ona je sačekala da roditelji izađu iz stana, ubila dijete, odsjekla joj glavu, podmetnula požar i izašla na ulicu gdje je uzvikivala: “Ja sam terorist”.

Pojedini portali navode izjave svjedoka da je žena u crnom s vrećicom u rukama šetala oko stanice više od sat vremena, da bi, kada joj je policija prišla, izvadila glavu iz vrećice i zaprijetila da će se raznijeti.

Očevici su naveli da su mislili da je glava djeteta u stvari glava lutke, kao i da su razumjeli da kaže da su joj ubili dijete i da će se raznijeti. Prema navodima ruskih medija, četverogodišnja Nastja je imala smetnje u razvoju, teško je govorila, nije hodala i bila joj je potrebna posebna njega.

Policija je privela osobu, i ona se trenutno nalazi na psihijatrijskom vještačenju.

‘Zbog njenog ponašanja, policija ju je odmah poslala na forenzičko psihijatrijsko vještačenje, kako bi se ustanovilo može li razumjeti što je napravila. Istraga je u tijeku’, rekla je glasnogovornica moskovske policije.

Područje oko stanice je bila potpuno blokirano, policija je pretraživala stanicu zbog eksploziva, ali je potom saopćeno da kod 38-godišnje dadilje nije pronađen eksploziv.

Policija je potvrdila da je osumnjičena u rukama držala odsječenu glavu malog djeteta, kao i da je nešto ranije u stanu u kojem je ugašen požar pronađeno obezglavljeno tijelo djeteta starog tri ili četiri godine.
 

 
“Vjeruje se da je dadilja, dok su roditelji sa starijim djetetom bili izvan stana, ubila dijete iz nepoznatih razloga, a zatim podmetnula požar i izašla van”, rekla je predstavnica Istražnog povjerenstva moskvovske policije Julija Ivanova za RBK.

Prema prvim informacijama, u pitanju je 38-godišnja Gjuljčehra Bobohulova, porijeklom iz Uzbekistana, koja je nedavno dobila ruski pasoš.

Ubrzo zatim lokalni mediji priopćili su da je majka ubijenog djeteta prevezena u bolnicu i da je trenutno bez svijesti.
 

 
(sputniknews.com,jutarnji.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,