Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VJERA TOLERANCIJE I MIRA? KAŽNJEN ZBOG ATEISTIČKIH POSTOVA NA DRUŠTVENOJ MREŽI! Deset godina zatvora i 2.000 udaraca bičem

VJERA TOLERANCIJE I MIRA? KAŽNJEN ZBOG ATEISTIČKIH POSTOVA NA DRUŠTVENOJ MREŽI! Deset godina zatvora i 2.000 udaraca bičem

twitter-zatvorMuškarac iz Saudijske Arabije osuđen je na 2.000 udaraca bičem i deset godina zatvora kada ga je VJERSKA POLICIJA uhvatila zbog propagiranja ateizma na Twitteru

Vjerska policija, koja prati društvene mreže, otkrila je više od 600 tweetova u kojima je 28-godišnjak negirao postojanje Boga i ismijavao Kuran, piše Daily Mail.

Portal Al-Watan online je izjavio da je vjerska policija zadužena za praćenje društvenih mreža pronašla više od 600 tweetova u kojima se negira postojanje Boga, ismijava Kuran, optužujući sve proroke da lažu i govori da njihova učenja potiču neprijateljstva.

Portal kaže da je 28-godišnji muškarac priznao da je ateist i odbio se pokajati, rekavši da je ono što je napisao ogleda njegova uvjerenja i da je imao demokratsko pravo da ih izrazi. U izvješću nije navedeno ime čovjeka.

Drakonska kazna

Sud ga je osudio na drakonsku kaznu, a navodi se da je muškarac, koji nije imenovan priznao da je ateist i odbio se pokajati. Kazao je kako su to njegovi pogledi na svijet i kako je osjećao da ih ima pravo izraziti.

Kažnjen je i novčano, sud mu je odredio da mora platiti 20.000 rijala (oko 4850 eura).

Da li je to demokracija? I zašto smatramo Saudijsku Arabiju, velikom i pravednom zemljom? Zašto se takav način vjerovanja prenosi i u Europu?
 
(net.hr,infowars.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,