Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Mapa svjetskih ratova prikazuje 4.500 godina globalnih sukoba

Mapa svjetskih ratova prikazuje 4.500 godina globalnih sukoba

RATOVI-MAPAKorisnici Wikipedije napravili su interaktivnu kartu koja ilustrira sve lokacije ratova zabilje┼żenih diljem svijeta od 2500. godine prije Krista do dana┼ínjih dana

Koriste─çi podatke s Wikipedije, skupina istra┼żiva─Źa je napravila kartu svjetskih ratova od 2500. godine prije nove ere, na kojoj se mo┼że vidjeti kada se i gdje odre─Ĺeni sukob odigrao.

Kako bi izvukli konkretne informacije s Wikipedije i u─Źinili ih dostupnima na internetu, oni su koristili i podatke s DBpedije.

Me─Ĺu podacima sa ovih internetskih enciklopedija prona┼íli su 12.703 slu─Źaja vojnih konflikata i bitaka kojima su zabilje┼żeni vrijeme i mjesto odigravanja, a potom su ih, koriste─çi sustav za upravljanje podacima Noudgout, predstavili na karti svijeta.

To─Źke razli─Źitih boja ozna─Źavaju povijesni period u kojem se bitka odigrala, a klikom mi┼ía na to─Źku korisnici mogu dobiti podatke o to─Źnom datumu i mjestu oru┼żanog sukoba.

O─Źito je zapravo da su ratovi zapravo normalno ljudsko stanje, a ne nenormalno stanje. Sami prosudite i pogledajte mapu.

MAPU ratova mo┼żete pogledati na direktnom linku OVDJE.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,