Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Mapa svjetskih ratova prikazuje 4.500 godina globalnih sukoba

Mapa svjetskih ratova prikazuje 4.500 godina globalnih sukoba

RATOVI-MAPAKorisnici Wikipedije napravili su interaktivnu kartu koja ilustrira sve lokacije ratova zabilježenih diljem svijeta od 2500. godine prije Krista do današnjih dana

Koristeći podatke s Wikipedije, skupina istraživača je napravila kartu svjetskih ratova od 2500. godine prije nove ere, na kojoj se može vidjeti kada se i gdje određeni sukob odigrao.

Kako bi izvukli konkretne informacije s Wikipedije i učinili ih dostupnima na internetu, oni su koristili i podatke s DBpedije.

Među podacima sa ovih internetskih enciklopedija pronašli su 12.703 slučaja vojnih konflikata i bitaka kojima su zabilježeni vrijeme i mjesto odigravanja, a potom su ih, koristeći sustav za upravljanje podacima Noudgout, predstavili na karti svijeta.

Točke različitih boja označavaju povijesni period u kojem se bitka odigrala, a klikom miša na točku korisnici mogu dobiti podatke o točnom datumu i mjestu oružanog sukoba.

Očito je zapravo da su ratovi zapravo normalno ljudsko stanje, a ne nenormalno stanje. Sami prosudite i pogledajte mapu.

MAPU ratova možete pogledati na direktnom linku OVDJE.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,