Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Pobjedni─Źki govor oskarovca Leonarda DiCapria zapanjio svijet: Klimatske promjene su je najve─ça prijetnja s kojom se cijela na┼ía vrsta susre─çe (VIDEO)

Pobjedni─Źki govor oskarovca Leonarda DiCapria zapanjio svijet: Klimatske promjene su je najve─ça prijetnja s kojom se cijela na┼ía vrsta susre─çe (VIDEO)

dicaprio-klimatske-promjene─îekao ga je godinama, ┼íest ga je puta pisao, a sada ga je napokon dobio priliku i izrecitirati pred slavnim kolegama i ─Źitavim svijetom, govor o klimatskim promjenana

Leonardo DiCaprio nije skrivao oduševljenje svojim prvim Oscarom.

O─Źekivano, na tom postignu─çu je zahvalio svojoj obitelji i ─Źitavoj ekipi koja je radila na “Povratniku”, no posebno svom velikom prijatelju Tomu Hardyju i Alejandru Gonz├ílezu I├▒├írrituu

Ipak, najva┼żniji dio govora nije se odnosnio na film i nagradu, ve─ç je Leo svoje tri minute ispred oscarovskog mikrofona potro┼íio na va┼żniju temu.

Hollywood ─çe uskoro postati jedan od glavnih medija za promicanje globalnih klimatskih promjena, uz naravno njegove glumce.

“Revenant je pri─Źa o ─Źovjeku i prirodi. 2015. godina je bila najtoplija u povijesti, morali smo i─çi na ju┼żnu polutku samo da bi prona┼íli snijeg”, po─Źeo je DiCaprio.

“Klimatske promjene su je najve─ça prijetnja s kojom se cijela na┼ía vrsta susre─çe. Moramo se svi skupa boriti i dati podr┼íku onim politi─Źarima kojima ne manipuliraju velike kompanije.

Zbog na┼íe djece i njihove djece, zbog milijuna najsiroma┼ínijih koje ─çe klimatske promjene najvi┼íe pogoditi, zbog onih kojima su glasovi uti┼íani zbog pohlepnih politi─Źara.

Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo.

Ja ovu ve─Źer ne uzimam zdravo za gotovo”, zaklju─Źio je govor i zaradio pljesak kolega, ali i ─Źitavog svijeta.
 

 
(index.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,