Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Pobjednički govor oskarovca Leonarda DiCapria zapanjio svijet: Klimatske promjene su je najveća prijetnja s kojom se cijela naša vrsta susreće (VIDEO)

Pobjednički govor oskarovca Leonarda DiCapria zapanjio svijet: Klimatske promjene su je najveća prijetnja s kojom se cijela naša vrsta susreće (VIDEO)

dicaprio-klimatske-promjeneČekao ga je godinama, šest ga je puta pisao, a sada ga je napokon dobio priliku i izrecitirati pred slavnim kolegama i čitavim svijetom, govor o klimatskim promjenana

Leonardo DiCaprio nije skrivao oduševljenje svojim prvim Oscarom.

Očekivano, na tom postignuću je zahvalio svojoj obitelji i čitavoj ekipi koja je radila na “Povratniku”, no posebno svom velikom prijatelju Tomu Hardyju i Alejandru Gonzálezu Iñárrituu

Ipak, najvažniji dio govora nije se odnosnio na film i nagradu, već je Leo svoje tri minute ispred oscarovskog mikrofona potrošio na važniju temu.

Hollywood će uskoro postati jedan od glavnih medija za promicanje globalnih klimatskih promjena, uz naravno njegove glumce.

“Revenant je priča o čovjeku i prirodi. 2015. godina je bila najtoplija u povijesti, morali smo ići na južnu polutku samo da bi pronašli snijeg”, počeo je DiCaprio.

“Klimatske promjene su je najveća prijetnja s kojom se cijela naša vrsta susreće. Moramo se svi skupa boriti i dati podršku onim političarima kojima ne manipuliraju velike kompanije.

Zbog naše djece i njihove djece, zbog milijuna najsiromašnijih koje će klimatske promjene najviše pogoditi, zbog onih kojima su glasovi utišani zbog pohlepnih političara.

Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo.

Ja ovu večer ne uzimam zdravo za gotovo”, zaključio je govor i zaradio pljesak kolega, ali i čitavog svijeta.
 

 
(index.hr,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,