Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ricinusovo ulje: Žlica zdravlja iz davnina

Ricinusovo ulje: Žlica zdravlja iz davnina

ricinusovo-ulje“Začepi nos i zini!” je bio jedini način da se proguta svemogući lijek, ricinusovo ulje, koje su od davnina majke i bake davale djeci za sve moguće potrebe, a i za svaki slučaj

Danas se zna da su bile u pravu jer je ovo ulje pravo blago, njegove se zdravstvene prednosti iznova otkrivaju, ali i nadopunjuju novim spoznajama.

Ricinusovo ulje je triglicerid, a sastoji se od masnih kiselina, od kojih čak 90 posto čini ricinoleična kiselina, koja se smatra odgovornom za njegovu jedinstvenu ljekovitost. Ulje se dobiva iz sjemenki biljke Ricinus communis l., ukrasne, ljekovite i otrovne biljke iz obitelji mlječika.

Ulje se dobiva iz sjemenki ricinusa koje su izuzetno otrovne, zbog sastojka ricina za koji ne postoji protuotrov, no on srećom ne prelazi u ulje pri hladnom prešanju. Ulje ricinusa se tradicionalno koristi u slučajevima grčeva, zatvora, svih oblika proljeva, problema s kožom, u tretmanu rana, hemeroida, konjuktivitsa, kašlja, reume, artitisa, astme, opektina, glavobolje, groznice, protiv parazita, za njegu kose i protiv peruti.

No, lista koristi ovog ulja se znatno proširila, te znanstvena istraživanja otkrivaju kako ono poboljšava protok limfe, te povećava proizvodnju i aktivnost limfocita.

Djeluje antivirusno, antibakterijski i antigljivično te se uspješno primjenjuje kod raznih upala i bolova te za jačanje imuniteta.

Iako nije dovoljno istraženo, studije ukazuju da mogućnosti ricinusa idu i dalje od očekivanog te da može uspješno djelovati i kod multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, cerebralne paralize, osteoartritisa, migrena i drugih glavobolja, upale žučnog mjehura, epilepsije, bolesti jetre, sklerodermije, upale slijepog crijeva, kolitisa, AIDS-a i raka te ginekoloških problema.

Svoju ponovnu popularnost ovo ulje duguje i jednom istraživanju o epilepsiji. Naime, djevojčica Chloe je jedna od 14 ispitanika koji su sudjelovali u malom istraživanju gdje se ispitivalo djelovanje derivata ricinusovog ulja, triheptanoina, na oboljele od bolesti nedostatka Glut1, a koji doživljavaju i po više stotina epileptičkih napada na dan.

Ova rijetka bolest metabolizma uzrokuje osiromašenost mozga potrebnom glukozom, zbog čega se djeca poput Chloe sporo razvijaju i općenito pate u svakom pogledu.

Kao rezultat primjene ovog ulja, uočen je nagli porast u metabolizmu mozga kao i poboljšanje neuropsiholoških performansi, konkretno kod ove četverogodišnje je djevojčice već nakon nekoliko sati zabilježeno drastično smanjenje broja napadaja.

Nalazi ne čude, budući da ovo ulje djeluje po principu ketogene prehrane, gdje mozak umjesto glukoze koristi ketone. Istraživači ističu da je potrebno obaviti još istraživanja, prije nego li se ovo ulje stavi u prodaju, kao medicinska prehrambena terapija, no kod Chloe je napredak evidentan.

Njezini roditelji izjavljuju kako prije, zbog silnih napadaja, nije mogla ni govoriti, dok sada stalno pjeva, jede što god poželi, te napreduje u svakom pogledu.

Iako je moguće izraditi ricinusovo ulje i kod kuće, ukoliko niste apsolutno sigurni u to što radite, nemojte ga pokušati napraviti kod kuće, nego radije kupite kvalitetno, hladno prešano ulje provjerenog porijekla.

Potreban je i oprez, trudnice ga općenito moraju izbjegavati jer može izazvati trudove, a za sve ostale – ne bi bilo loše napraviti alergo test na nekom malom dijelu kože kako bi vidjeli može li vam izazvati alergijsku reakciju.

Pri oralnom uzimanju su moguće manje tegobe u vidu probavnih smetnji, no svakako se dodatno o korištenju i doziranju posavjetujte s nekom stručnom osobom, a pratite i iskustva drugih osoba te nakon toga iskušajte ovo ljekovito blago oralno, u vidu obloga, kao ulje za masažu ili kao kozmetički preparat.
 
(nexus-svjetlost.com,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,