Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ricinusovo ulje: ┼Żlica zdravlja iz davnina

Ricinusovo ulje: ┼Żlica zdravlja iz davnina

ricinusovo-ulje“Za─Źepi nos i zini!” je bio jedini na─Źin da se proguta svemogu─çi lijek, ricinusovo ulje, koje su od davnina majke i bake davale djeci za sve mogu─çe potrebe, a i za svaki slu─Źaj

Danas se zna da su bile u pravu jer je ovo ulje pravo blago, njegove se zdravstvene prednosti iznova otkrivaju, ali i nadopunjuju novim spoznajama.

Ricinusovo ulje je triglicerid, a sastoji se od masnih kiselina, od kojih ─Źak 90 posto ─Źini ricinolei─Źna kiselina, koja se smatra odgovornom za njegovu jedinstvenu ljekovitost. Ulje se dobiva iz sjemenki biljke Ricinus communis l., ukrasne, ljekovite i otrovne biljke iz obitelji mlje─Źika.

Ulje se dobiva iz sjemenki ricinusa koje su izuzetno otrovne, zbog sastojka ricina za koji ne postoji protuotrov, no on sre─çom ne prelazi u ulje pri hladnom pre┼íanju. Ulje ricinusa se tradicionalno koristi u slu─Źajevima gr─Źeva, zatvora, svih oblika proljeva, problema s ko┼żom, u tretmanu rana, hemeroida, konjuktivitsa, ka┼ílja, reume, artitisa, astme, opektina, glavobolje, groznice, protiv parazita, za njegu kose i protiv peruti.

No, lista koristi ovog ulja se znatno pro┼íirila, te znanstvena istra┼żivanja otkrivaju kako ono pobolj┼íava protok limfe, te pove─çava proizvodnju i aktivnost limfocita.

Djeluje antivirusno, antibakterijski i antigljivi─Źno te se uspje┼íno primjenjuje kod raznih upala i bolova te za ja─Źanje imuniteta.

Iako nije dovoljno istra┼żeno, studije ukazuju da mogu─çnosti ricinusa idu i dalje od o─Źekivanog te da mo┼że uspje┼íno djelovati i kod multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, cerebralne paralize, osteoartritisa, migrena i drugih glavobolja, upale ┼żu─Źnog mjehura, epilepsije, bolesti jetre, sklerodermije, upale slijepog crijeva, kolitisa, AIDS-a i raka te ginekolo┼íkih problema.

Svoju ponovnu popularnost ovo ulje duguje i jednom istra┼żivanju o epilepsiji. Naime, djevoj─Źica Chloe je jedna od 14 ispitanika koji su sudjelovali u malom istra┼żivanju gdje se ispitivalo djelovanje derivata ricinusovog ulja, triheptanoina, na oboljele od bolesti nedostatka Glut1, a koji do┼żivljavaju i po vi┼íe stotina epilepti─Źkih napada na dan.


Ova rijetka bolest metabolizma uzrokuje osiroma┼íenost mozga potrebnom glukozom, zbog ─Źega se djeca poput Chloe sporo razvijaju i op─çenito pate u svakom pogledu.

Kao rezultat primjene ovog ulja, uo─Źen je nagli porast u metabolizmu mozga kao i pobolj┼íanje neuropsiholo┼íkih performansi, konkretno kod ove ─Źetverogodi┼ínje je djevoj─Źice ve─ç nakon nekoliko sati zabilje┼żeno drasti─Źno smanjenje broja napadaja.

Nalazi ne ─Źude, budu─çi da ovo ulje djeluje po principu ketogene prehrane, gdje mozak umjesto glukoze koristi ketone. Istra┼żiva─Źi isti─Źu da je potrebno obaviti jo┼í istra┼żivanja, prije nego li se ovo ulje stavi u prodaju, kao medicinska prehrambena terapija, no kod Chloe je napredak evidentan.

Njezini roditelji izjavljuju kako prije, zbog silnih napadaja, nije mogla ni govoriti, dok sada stalno pjeva, jede ┼íto god po┼żeli, te napreduje u svakom pogledu.

Iako je moguće izraditi ricinusovo ulje i kod kuće, ukoliko niste apsolutno sigurni u to što radite, nemojte ga pokušati napraviti kod kuće, nego radije kupite kvalitetno, hladno prešano ulje provjerenog porijekla.

Potreban je i oprez, trudnice ga op─çenito moraju izbjegavati jer mo┼że izazvati trudove, a za sve ostale ÔÇô ne bi bilo lo┼íe napraviti alergo test na nekom malom dijelu ko┼że kako bi vidjeli mo┼że li vam izazvati alergijsku reakciju.

Pri oralnom uzimanju su mogu─çe manje tegobe u vidu probavnih smetnji, no svakako se dodatno o kori┼ítenju i doziranju posavjetujte s nekom stru─Źnom osobom, a pratite i iskustva drugih osoba te nakon toga isku┼íajte ovo ljekovito blago oralno, u vidu obloga, kao ulje za masa┼żu ili kao kozmeti─Źki preparat.
 
(nexus-svjetlost.com,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,