Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ┼áOKANTNO: Njema─Źko pivo puno kancerogenog pesticida

┼áOKANTNO: Njema─Źko pivo puno kancerogenog pesticida

njemacko-pivo─îetrnaest razli─Źitih piva koja se prodaju u Njema─Źkoj sadr┼żi tragove pesticida za koji se vjeruje da je kancerogen, otkriva nova studija

Male koli─Źine glifosata – tvari koja se naj─Źe┼í─çe koristi za uni┼ítavanje korova i koja je navodno kancerogena – prona─Ĺene su u 14 najpopularnijih piva u Njema─Źkoj, otkriva istra┼żivanje koje je proveo Institut za okoli┼í iz M├╝nchena.

Najve─ça koli─Źina pesticida, 29,74 mikrograma, prona─Ĺena je u litru “Haserodera”, dok je litar bavarskog “Augustiner” sadr┼żavao 0,46 mikrograma, ┼íto ga ─Źini najsigurnijim od svih ispitivanih piva.

Poznati “Becks pils” ima 5 mikrogama po litri, dok “Paulaner” i “Erdinger” sadr┼że 0,66 odnosno 2,92 mikrograma.

Dozvoljeni limit glifosata u pitkoj vodi je 0,1 mikrograma po litri.

Njema─Źka Asocijacija pivara ocijenila je da ova studija “nema kredibilitet”, uz tvrdnje da pesticid koji u agrikulturi ima toliko ┼íiroku uporabu da se mo┼że “prona┼żi bukvalno svuda”.

Koli─Źine glifosata prona─Ĺene u pivu ne predstavljaju opasnost za javno zdravlje, tvrde iz Asocijacije.

“Odrasla osoba morala bi piti 1.000 litara piva dnevno da bi unijela dovoljno tvari koja bi mogla ugroziti zdravlje”, ka┼żu oni.

“Prema trenutnim znanstvenim podacima, nivo glifosata od 30 mikrograma po litri ne predstavlja rizik za zdravlje”, zaklju─Źuju iz Asocijacije pivara.

Ova otkri─ça do┼íla su u pogre┼ínom trenutku, s obzirom na to da Njema─Źka ove godine slavi 500. godi┼ínjicu svog takozvanog “Zakona o ─Źistom pivu“, koji nala┼że da se pivo pravi isklju─Źivo od hmelja, vode i slada.

Bilo kako bilo, pivo se i na Balkanu pretvorilo u jedan kemijski koktel, koji se od nedavno po─Źeo raditi od kukuruza, aspartama, glukozno-fruktoznog sirupa … itd. Pivo vi┼íe nije pivo kao ┼íto je nekada bilo.

Prošle godine, Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da glifosat najvjerojatnije izaziva rak.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , ,