Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » ŠOKANTNO: Njemačko pivo puno kancerogenog pesticida

ŠOKANTNO: Njemačko pivo puno kancerogenog pesticida

njemacko-pivoČetrnaest različitih piva koja se prodaju u Njemačkoj sadrži tragove pesticida za koji se vjeruje da je kancerogen, otkriva nova studija

Male količine glifosata – tvari koja se najčešće koristi za uništavanje korova i koja je navodno kancerogena – pronađene su u 14 najpopularnijih piva u Njemačkoj, otkriva istraživanje koje je proveo Institut za okoliš iz Münchena.

Najveća količina pesticida, 29,74 mikrograma, pronađena je u litru “Haserodera”, dok je litar bavarskog “Augustiner” sadržavao 0,46 mikrograma, što ga čini najsigurnijim od svih ispitivanih piva.

Poznati “Becks pils” ima 5 mikrogama po litri, dok “Paulaner” i “Erdinger” sadrže 0,66 odnosno 2,92 mikrograma.

Dozvoljeni limit glifosata u pitkoj vodi je 0,1 mikrograma po litri.

Njemačka Asocijacija pivara ocijenila je da ova studija “nema kredibilitet”, uz tvrdnje da pesticid koji u agrikulturi ima toliko široku uporabu da se može “pronaži bukvalno svuda”.

Količine glifosata pronađene u pivu ne predstavljaju opasnost za javno zdravlje, tvrde iz Asocijacije.

“Odrasla osoba morala bi piti 1.000 litara piva dnevno da bi unijela dovoljno tvari koja bi mogla ugroziti zdravlje”, kažu oni.

“Prema trenutnim znanstvenim podacima, nivo glifosata od 30 mikrograma po litri ne predstavlja rizik za zdravlje”, zaključuju iz Asocijacije pivara.

Ova otkrića došla su u pogrešnom trenutku, s obzirom na to da Njemačka ove godine slavi 500. godišnjicu svog takozvanog “Zakona o čistom pivu“, koji nalaže da se pivo pravi isključivo od hmelja, vode i slada.

Bilo kako bilo, pivo se i na Balkanu pretvorilo u jedan kemijski koktel, koji se od nedavno počeo raditi od kukuruza, aspartama, glukozno-fruktoznog sirupa … itd. Pivo više nije pivo kao što je nekada bilo.

Prošle godine, Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da glifosat najvjerojatnije izaziva rak.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , ,